Kvôli podozreniu na koronavírus uzavreli školu vo Viedni
26 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Študenti gymnázia vo Viedni mali zakázané opustiť budovu po tom, čo bol jeden z ich učiteľov označený ako potenciálne infikovaný smrtiacim koronavírusom. Informuje portál RT.


Nikto nemá dovolené opustiť ani vstúpiť do gymnázia Albertgasse, ktoré sa nachádza vo viedenskom susedstve Josefstadt, uviedla polícia v stredu vo svojej správe na Twitteri. Úradníci popreli aj falošné správy, že škola bola evakuovaná. Ulice okolo školy boli pre verejnosť uzavreté.

Bezpečnostné opatrenia boli prijaté potom, čo sa učiteľ vrátil zo severného Talianska, ktoré v posledných dňoch zaznamenalo viac ako 300 nových prípadov koronavírusu. Podľa správ rakúskych médií učiteľ a študenti v súčasnosti podstupujú testy na odhalenie smrteľného vírusu.

Študentom v škole bolo dovolené telefonovať s rodičmi. Ak sa jeden alebo viac výsledkov vráti pozitívne, škola by mohla čeliť karanténe, uviedol kancelár Sebastian Kurz.

Taliansko sa stáva európskym hniezdom pre koronavírus. Boli potvrdené 2 obete a 79 infikovaných
Počet potvrdených infikovaných koronavírusom Covid-19 stúpol v Taliansku na 79, čo núti úrady zaviesť prísnejšie opatrenia a karantény v severných oblastiach Lombardsko a Veneta. Informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 02 | 2020 | Marek Molnár