Koalícia zabudla, že 13.dôchodky presadzoval ako prvý Boris Kollár
26 | 02 | 2020 I Platený PR článok
Predseda Sme rodina Boris Kollár usvedčil Andreja Danka. V predvolebnej debate ukázal, ako predseda parlamentu hlasoval o 13.dôchodkoch pred desiatimi mesiacmi.

Sme rodina sa o presadenie 13.dôchodkov pokúsila za uplynulé roky dvakrát. Koaliční poslanci im však za to nezahlasovali. Dnes si na presadení tohto opatrenia však robia najväčšie zásluhy Smer-SD a SNS. Danko dokonca verejne poďakoval Sme rodina, že návrh v parlamente napokon podporili. „Pozerám, ako sa Boris Kollár dokáže priživiť na dobrej veci,“ povedal Danko.

Boris Kollár však ukázal pravú tvár koaličných poslancov, aj predsedu SNS. Pripomenul hlasovanie za 13. dôchodky v apríli minulého roku. „Pán Danko nedával si asi pozor a nesplnil si domácu úlohu. Predkladali sme v apríli minulého roku 13.dôchodok a pán Danko bol proti 13.dôchodku,“ zdôraznil predseda Sme rodina. Zároveň však netajil radosť z toho, že peniaze pre starkých sa stali realitou. Podľa neho si ich dôchodcovia zaslúžia. „Ľudia sa z rečí nenajedia. Som veľmi rád, že sme ho prijali, aj keď za neštandardných podmienok. Bola to historická možnosť,“ vyhlásil Kollár. Štát podľa neho musí nájsť peniaze, ak dokáže nájsť peniaze na kadečo iné.

Po voľbách chce v presadzovaní sociálnych opatrení, ktoré majú pomôcť ľuďom Kollár pokračovať. V televíznej debate TA3 spomenul napríklad zmeny v liekovej politike. Podľa šéfa Sme rodina nie je možné, aby človek s minimálnym príjmom, platil v prípade choroby nemalé peniaze za lieky. „Musíme to prenastaviť, aby sa lieky platili podľa výšky príjmu,“ priblížil plány Sme rodina Kollár.

Skúsenosť s Matovičovým účtovníctvom by mohla byť dostatočnou výstrahou pred ním
Matovič na čele vlády. Vtip? Nie. Predvolebný boj naznačuje, že to, čo mnohým pripadá až absurdné, začína dostávať reálne kontúry. Čítať ďalej
22 | 02 | 2020 | Peter Bachan