Izraelský premiér sa vyhráža Gaze „plnohodnotnou“ vojnou!
25 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Izrael sa nezastaví, aby si zaistil svoju bezpečnosť. Navyšše, pokiaľ miestne ozbrojené skupiny pokračujú v raketových útokoch, Izrael môže začať rozsiahlu a plnohodnotnú vojenskú kampaň proti Gaze, uviedol premiér Benjamin Netanyahu.


RT informuje, že v pondelok boli v južnom Izraeli počuť vzdušné nájazdy. IDF uviedla, že približne 50 rakiet bolo vypálených z Gazy na izraelské územie, pričom 90% z nich bolo zneškodnených. Raketový útok sa stretol s tvrdou reakciou, pričom izraelské obranné sily potvrdili, že sa v Gaze uskutočnilo viac útokov proti izraelským cieľom.




„Nemám v pláne to tolerovať. Okrem tvrdých útokov na našich nepriateľov sa uskutočnia všetky potrebné kroky, aby Hamas a islamskí džihádi pochopili, že ak sa nezastavia úplne, budeme musieť aktivovať plán, ktorý sme pripravili na rozsiahlu kampaň.“ Netanjahu povedal, že si je dobre vedomý ceny, ktorú za takúto kampaň zaplatia vojaci IDF. Neponáhľam sa do vojny," uviedol premiér, „ale ak bude Izrael nútený začať veľkú ofenzívu,beda Hamasu a Islamskému džihádu, keď príde ten deň! Je to ich voľba.“

Netanjahu zdôraznil, že jeho hrozby neboli prázdnymi slovami a že „urobí, čo je potrebné,“ aby obnovil bezpečnosť obyvateľov južného Izraela. Izraelské odvetné útoky budú podľa IDF zamerané nielen na Gazu, ale aj na „hnutia patriace k teroristickej skupine PIJ južne od Damašku v Sýrii“.

Koronavírus: Japonsko reaguje na globálny pokles akciového trhu
Akcie v Japonsku v utorok prudko klesli, pretože investori sa obávali rozšírenia koronavírusu. Informuje BBC. Čítať ďalej
25 | 02 | 2020 | Timotej Dudka