V pražskom tunely Mrázovka zhorelo auto, vodiča hasiči evakuovali (VIDEO)
24 | 02 | 2020 I Dominik Simon

V pondelok okolo poludnia hasili tri jednotky pražských hasičov požiar osobného automobilu v tuneli Mrázovka. Vodič sa najskôr sám snažil horiace auto uhasiť, nasledne ho evakuovali hasiči a skončil v nemocnici. Tunel bol celý zadymený a zhruba hodinu uzavretý v oboch smeroch. Informuje portál chcizit.cz.


Hasiči zasahovali o 11:52 a požiar dostali pod kontrolu o 12:11h. Jedna jednotka plamene likvidovala prúdom vody v dýchacej technike, dve jednotky hasičov boli v zálohe na portáloch tunela.



Počas zásahu hasiči zachránili jednu osobu, ktorá využila stredový evakuačné tunel. Hasiči muža, pravdepodobne vodiča, ktorý sa snažil najskôr auto hasiť pomocou hasiaceho prístroja, vyviedli z tunelu a odovzdali do starostlivosti zdravotníkov.

Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jána Poštová potvrdila, že záchranári prevzali do starostlivosti 46-ročného muža, ktorý sa nadýchal dymu. Pri vedomí ho previezli do motolskej nemocnice. Nadýchal sa splodín a dostal pri transporte kyslíkovú terapiu.

"Vyšetrovateľ hasičov zistil, že príčinou požiaru bola technická porucha vozidla. Po uhasení požiaru a odvetraní tunela boli na miesto vyslaní aj policajti a zástupcovia správy tunela a zabezpečovacích systémov, ktorým bol celý prípad odovzdaný," uviedol hovorca hasičov Martin Kavka.

PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon