Sľuboval prácu v Rakúsku, no žiadna nebola. Len bral od ľudí peniaze
22 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová
Podnikavý 38-ročný muž z okresu Galanta sa chcel obohatiť tak, že cez internet ponúkal sprostredkovanie práce v Rakúsku pre neexistujúcu rakúsku spoločnosť HGW logistics GmbH. Za tieto služby požadoval registračné a iné poplatky, získal viac ako 17 tisíc eur. Avšak dohodnutú prácu poškodeným osobám nezabezpečil a získané peniaze im nevrátil, uviedli trenčianski policajti na sociálnej sieti.

Počet poškodených osôb mohol dosiahnuť niekoľko stoviek. Krajský vyšetrovateľ z Trenčína vzniesol voči mužovi z okresu Galanta obvinenie z pokračujúceho zločinu podvodu a zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Obvinený sa venoval uvedenej činnosti v mesiacoch marec - apríl 2018. „Krajský vyšetrovateľ spolu s policajtmi odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne zadržali obvineného muža v Seredi, ktorému v prípade dokázanie viny hrozí trest odňatia slobody až do desať rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby,“ uviedla polícia.

Vyzýva ďalších poškodených, ktorí reagovali na inzerát vyššie uvedenej rakúskej firmy, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru.

Krádež v Slovenskej národnej galérii! Páchateľ si odniesol dýku
Škoda predstavuje približne 5 000 EUR. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová