Pacient na izbe v nemocnici bodol spolubývajúceho, skončil na psychiatrii
21 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Dramatické okamihy sa vo štvrtok ráno odohrali v pelhřimovskej nemocnici. Jeden pacient na izbe lôžkového oddelenia nožom zaútočil na druhého a poranil ho na ruke. Útočník bol prevezený na psychiatriu. Prípad vyšetruje polícia, v prípade odsúdenia hrozí útočníkovi až trojročné väzenie. Informuje idnes.cz.


Incident sa odohral vo štvrtok pred siedmou hodinou rannou na izbe jedného z lôžkových oddelení. Po operácii sa tu zotavovali sedemdesiatdvaročný a šesťdesiattriročný muž. "Bez zjavnej príčiny zaútočil starší muž na mladšieho spolubývajúceho. Vreckovým nožom ho poranil na predlaktí pravej ruky, "opísal incident policajný hovorca David Linhart.

"Zranenie neboli vážne, poranený muž bol okamžite ošetrený," uviedla hovorkyňa nemocnice Petra Černo. Agresora nemocnica odoslala na vyšetrenie do psychiatrickej liečebne v Jihlave. Prečo k útoku došlo, zatiaľ nikto nevie. Prípad vyšetrujú kriminalisti. Podľa Černo, nič nenasvedčovalo tomu že by sa mal udiať útok. "Pravdepodobne sa tak stalo kvôli aktuálnemu psychickému rozpoloženiu pacienta, ktorý sa zotavoval po operácii," naznačila hovorkyňa.

Policajti prípad vyšetrujú ako ublíženie na zdraví v štádiu pokusu. "Ak by bol páchateľ uznaný vinným a odsúdený, hrozil by mu trest odňatia slobody až na tri roky," odkázal Linhart. Kvôli incidentu medzi pacientmi Pelhřimovská nemocnica nebude podľa Černo prijímať žiadne mimoriadne opatrenia. "Prakticky nie je aké opatrenia prijať. Predsa nemôžeme pacientov pri vchode šacovat, "konštatovala.

Nosiť zbrane do nemocníc na Vysočine je prísne zakázané. Napriek tomu prípad z Pelhřimova nie je v poslednej dobe jediný, ktorý lekára a sestry zarazil. Napríklad v Havlíčkovom Brode si minulý rok pacient na plánovanú hospitalizáciu priniesol strelnú zbraň a nechcel sa jej vzdať.

Opilec napadol nožom zdravotníka, ten ale bol z elitného komanda
Opitý bezdomovec, prevezený do nemocnice vo varšavskej štvrti Praga, zaútočil nožom na záchranára, ktorý ho práve ošetroval. Zdravotník ale útočníka hravo spacifikoval, informuje portál eurozprávy. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Dominik Simon