Čo to malo znamenať? Trump kritizoval Oscara za film Parazit

Americký prezident Donald Trump vo štvrtok na predvolebnom mítingu v Colorade kritizoval, že hlavnú cenu americkej filmovej akadémie Oscar tento rok získal juhokórejský snímok Parazit. Informuje iDnes.cz. Ako príklad skvelých filmov prezident zmienil klasické diela Juh proti Severu a Sunset Boulevard.




"A víťazom je film z Južnej Kórey. Čo to do čerta malo znamenať? "Zvolal Trump pred svojimi priaznivcami, ktorí dorazili na míting v meste Colorado Springs.

"Máme dosť problémov s Južnou Kóreou s obchodom. A oni im k tomu ešte dajú cenu za najlepší film roka. Bol dobrý? Neviem, "dodal.

"Pochopiteľne, nevie čítať," reagovala na Trumpová kritiku na Twitteri spoločnosť Neon, ktorá Parazita v Spojených štátoch distribuuje s anglickými titulkami.

Film Parazit, ktorý natočil juhokórejský režisér Pong Čung-ho, získal na tohtoročnom udeľovaní cien americkej filmovej akadémie štyri Oscary. Okrem ceny za najlepší film, ktorú dostal ako prvý cudzojazyčný snímok, získal zlaté sošky aj v kategóriách najlepší zahraničný celovečerný film, réžia a pôvodný scenár.

Rusko zasahuje, aby pomohlo Trumpovi vyhrať znovuzvolenie
Americké vládne agentúry varovali, že Rusko sa v novembri pokúsi pomôcť prezidentovi Donaldovi Trumpovi, aby bol opäť zvolený za prezidenta USA. Informuje BBC. Čítať ďalej
21 | 02 | 2020 | Timotej Dudka