VIDEO: Brazílsky senátor bol postrelený potom, čo buldozérom vrazil do demonštrujúcich vojenských policajtov
20 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Brazílsky politik bol postrelený gumovým projektil potom, čo sa pokúsil použiť stavebné vozidlo na rozptýlenie vojenských policajtov, ktorí žiadali zvýšenie mzdy. Informuje portál The New York Times.


Bývalý guvernér štátu Ceará na severovýchodnom pobreží Brazílie, a súčasný senátor Cid Gomes, v stredu čelil demonštrácii príslušníkom vojenskej polície v jeho rodnom meste Sobral. Podľa denníka O Globo protestujúci vojenskí policajti požadovali zvýšenie platov, zatiaľ čo Gomes sa ich snažil odtlačiť, keďže bránili iným policajtom v udržiavaní bezpečnosti v uliciach.



Politik najprv kričal na dôstojníkov pomocou megafónu, aby sa rozptýlili. Potom, čo odmietli, Gomes nastúpil do buldozéra a vrazil do plotu, za ktorým sa nachádzali maskovaní demonštrantmi.

Okná vozidla sa rozbili potom, čo v pozadí zaznel výstrel. Krvavý Gomes bol po chvíli vytiahnutý z buldozéra.

Senátorov brat Ciro Gomes novinárom povedal, že ho zasiahli dva gumené projektily. Samotný politik neskôr na Twitteri potvrdil, že bol hospitalizovaný bez toho, aby utrpel život ohrozujúce zranenia.

Sopka Tungurahua v Ekvádore vykazuje príznaky hroziaceho katastrofického kolapsu
Vedci varujú, že ekvádorská sopka Tungurahua vykazuje skoré príznaky hroziaceho katastrofického kolapsu po tom, čo satelitné údaje preukázali značné vnútorné poškodenie v dôsledku pokračujúcej magmatickej a sopečnej aktivity. Informuje portál Daily... Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Marek Molnár