VIDEO: Americký obrnený transportér sa snažil vytlačiť z cesty ruský vojenský džíp
20 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Zábery zo Sýrie ukazujú, ako sa americký obrnený transportér snažil vytlačiť z cesty ruský vojenský džíp, pri pokuse predbehnúť sa. Informuje portál RT.


Video zverejnené v stredu na sociálnych médiách ukazuje ruský vojenský konvoj, ktorý sa pohybuje popri americkom obrnenom vozidle. V jednom okamihu ruský džíp Tigr pokúša predbehnúť obrnené vozidlo M-ATV Oshkosh s americkou vlajkou na jeho streche. M-ATV reaguje zahnutím doprava a vytláča tým džíp z cesty.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=Ih9WtYdEOpc&feature=emb_title

Na konci videa môžete vidieť ako obe vozidlá zastavia a následne na seba trúbia.

Podľa ruského zdroju bol incident natočený neďaleko mesta Qamishli v severovýchodnej provincii Al-Hasakah v Sýrii, ktorá hraničí s Tureckom. Zatiaľ nie je k dispozícii žiadne oficiálne potvrdenie záznamu.

Ruský štátnik Vladimir Dzhabarov prehlásil, že také incidenty „môžu viesť k [zlým] následkom“. Zákonodarca tiež dodal, že USA a Rusko by sa mali navzájom informovať o pohyboch konvoja, aby sa predišlo zbytočnému napätiu. Svoje prehlásenie poslal aj do Washingtonu.

"Nemali by nás vyprovokovať, inak budeme reagovať a skončí to zle. Myslím si, že by na to mali myslieť múdri ľudia v Pentagone," uvádza sa vo Dzhabarovom vyhlásení.

Vedci varujú, že supernova môže zasiahnuť Zem s "kozmickými projektilmi", ktoré cestujú rýchlosťou až 3000 km/s
Nová štúdia sa zacielila vyriešiť jednu z prebiehajúcich záhad v astrofyzike, ktorá sa zaoberá tým, či pri supernove vystrelia úlomky rýchlosťou svetla a či nás tieto kozmické projektily zasiahnu. Informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Marek Molnár