V Austrálii si otec rodiny vzal život po tom, ako zapálil svoje tri deti a manželku počas jazdy v aute
20 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Austrália v týchto dňoch smúti nad smrťou ženy a jej troch detí, ktoré boli „nezmyselne zavraždené“ pri požiari v aute, uviedol austrálsky minister Scott Morrison.


BBC informuje, že polícia potvrdila správy o incidente, v ktorom otec, bývalý hráč ragby Rowan Baxter údajne počas jazdy v aute vylial benzín na svoju rodinu a následne ich zapálil predtým, ako sa ubodal k smrti nožom. 31-ročná Hannah Baxterová a jej deti boli zavraždení v stredu v Brisbane.

Prípad vyvolal národný smútok aj hnev v súvislosti s domácim násilím.Austrálčania po celej krajine sú šokovaní, smutní a zdevastovaní z toho, čo sa stalo na predmestskej ulici," uviedol Morrison vo štvrtok. „Hannah a jej tri deti boli nezmyselne a šialene zavraždení,“ dodal. Queenslandská polícia vyhlásila, že neexistujú žiadne podozrivé okolnosti týkajúce sa Baxterového podnetu vraždy svojej rodiny. V horiacom aute našli záchranári tri mŕtve deti - Laianah (6), Aaliyah (4) a Trey (3), ktoré podľahli zraneniam skôr ako došla pomoc. Ich matka horela na zemi vedľa auta. 31-ročná Hannah Baxterová zomrela až v nemocnici na rozsiahle popáleniny.

Svedkovia incidentu povedali austrálskym médiám, že matka v plameňoch kričala „vylial na mňa benzín“ a „zachráňte moje deti,“ keď sa ponáhľali na miesto, aby poskytli pomoc. Povedali, že 42-ročný Baxter sa ich pokúšal zastaviť. „Následne uchopil nôž z auta a sám sa dobodal na smrť.“

„Pani Baxterová v čase incidentu šoférovala,“ uviedla polícia.

Módny inštitút sa ospravedlňuje za „jasne rasistickú“ módnu prehliadku
Módny inštitút so sídlom v New Yorku sa musel verejne ospravedlniť po tom, čo bola ich módna prehliadka na móle označená za rasistickú kampaň. Informuje BBC. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Timotej Dudka