Nemecko: Podozrivý zo streľby v Hanau bol nájdený mŕtvy
20 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Polícia v západnom Nemecku uviedla, že podozrivý pri streľbe v Hanau bol na jeho adrese nájdený mŕtvy spolu s ďalším telom. Deväť ľudí bolo zabitých pri dvoch streľbách v shisha baroch v meste. informuje potál DW.


Dve streľby v západonemeckom meste Hanau neskoro v stredu si vyžiadali smrť deviatich ľudí a štyroch zranených. Ku streľbám došlo približne o 22:00 večer miestneho času vo dvoch shisha baroch v rôznych častiach mesta, podľa miestnych médií.

Prvú paľbu páchateľ údajne zahájil v shisha bare v centre mesta Hanau, kde zabil troch ľudí, následne, odišiel do susedstva Kesselstadt, a spustil paľbu na druhý shisha bar, kde zomrelo päť ľudí. Úrady zapečatili oblasť, zatiaľ čo špeciálne sily začali rozsiahle pátranie. Podozrivý bol nájdený mŕtvy vo svojom dome začiatkom štvrtka spolu s ďalším telom, čím sa celkový počet úmrtí zvýšil na 11.

"Podozrivý páchateľ bol nájdený bez známok života na jeho adrese bydliska v Hanau. Policajné špeciálne sily našli na mieste ďalšiu mŕtvolu," uviedla miestna polícia na twitter. "Vyšetrovanie pokračuje. V súčasnosti neexistujú žiadne náznaky ďalších páchateľov."



 

49-ročný Ali Mengücek v rozhovore s Rebeccou Staudenmaierovou rekapituloval udalosti pred streľbami v Hanau. Mengücek, ktorý žije v oblasti posledných 40 rokov, povedal, že bol akurát na ceste domov so svojimi dvoma deťmi, keď uvidel štyroch mužov - „všetkých dosť vysokých a mladých“, asi 40 rokov alebo menej.

Povedal, že stáli v skupinách po dvoch, asi 30 metrov od seba. Ked' kráčal medzi nimi povedal svojim dvom dievčatám, aby zrýchlili.

„Žijem asi 50 metrov odtiaľ, kde stáli. Keď som prišiel domov a zavrel dvere, zrazu sa ozvalo šesť výstrelov. Myslím, že to bolo šesť alebo sedem minút potom, čo som prešiel so svojimi dvoma malými deťmi domov. Otvoril som okno, ľudia utekali a kričali. Asi za päť minút bola na mieste polícia, “povedal Mengücek.

Asi o dve hodiny neskôr zbadal na ceste muníciu a ohlásil to polícii.

Politici vyjadrujú sústrasť


Vedúca politička CDU Katja Leikert, ktorá zastupuje volebný obvod Hanau v národnom parlamente Bundestag, vyjadrila úprimnú sústrasť postihnutým a vďaku prvým respondentom.

„V túto hroznú noc v Hanau posielam všetkým blízkym všetku svoju silu a úprimnú sústrasť. Dúfajme, že zranené sa rýchlo zotavia. Je to pre nás strašný scenár. Vďaka všetkým pohotovostným službám,“ uviedla Leikert.



Starosta Hanau, sociálny demokrat Claus Kaminsky v rozhovore pre šou „Bild live“, ktorú založili nemecké noviny s rovnakým menom, povedal, že „je sotva možné predstaviť si horší večer“.

Hanau je mesto so 100 000 obyvateľmi v štáte Hesensko, asi 25 kilometrov východne od Frankfurtu.

Pri streľbe v nemeckom meste Hanau zomrelo najmenej osem ľudí, piati sú ťažko zranení
Najmenej osem životov si v stredu večer vyžiadala streľba v nemeckom meste Hanau v spolkovej krajine Hesensko, pričom ďalší piati ľudia boli ťažko zranení, informuje nemecký denník Bild. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | TASR