Dedinčania na Ukrajine zahádzali kameňmi ľudí evakuovaných z Číny
20 | 02 | 2020 I SITA/AP

Ukrajincov evakuovaných z Číny chceli úrady umiestniť do sanatória v centrálnej časti Ukrajiny. Stretli sa však s násilným odporom miestnych obyvateľov.


Obyvatelia obce Novi Sanžary v centrálnej časti Ukrajiny vo štvrtok zahádzali kameňmi autobusy s ukrajinskými občanmi, ktorých evakuovali z Číny v súvislosti s obavami zo šírenia nového koronavírusu. Vyše 70 Ukrajincov, ktorých previezli ukrajinské úrady z Číny, chceli umiestniť do sanatória v tomto meste, stretli sa však s veľkým odporom miestnych obyvateľov.

Ako uvádza agentúra The Associated Press (AP), niektorí z miestnych vyzerali byť veľmi opití. Autobusy sa nakoniec dostali k zamýšľanému cieľu, ale trvalo im to cez cestné blokády a nahnevaných miestnych obyvateľov niekoľko hodín. Demonštranti na jednom z autobusov aj rozbili okno, cestujúcim sa však podľa ukrajinských médií nič nestalo.

Jeden z demonštrantov sa dokonca pokúsil s autom vraziť do kordónu policajtov. Po zrážkach s nahnevanými miestnymi obyvateľmi museli hospitalizovať deviatich policajtov a jedného civilistu.

Bankovky z oblastí najviac postihnutých koronavírusom budú zničené
Čína plánuje zničiť bankovky, ktoré boli použité v oblastiach s vysokým výskytom koronavírusu. Čítať ďalej
19 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová