"Tortoví opozičníci" by podľa premiéra mali namiesto blokovania parlamentu radšej pomôcť ľuďom

Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval nezaradených poslancov okolo Miroslava Beblavého, aby prestali blokovať mimoriadnu schôdzu parlamentu.


Odkázal im, nech nerobia z Národnej rady (NR) SR cirkus. Verí, že plénu sa v stredu (19. 2.) návrhy na 13. dôchodok či zvýšenie prídavku na dieťa podarí prijať. "Cítim naozaj hanbu za to, čo dnes opozícia predvádzala a plánuje predvádzať v parlamente," uviedol premiér.

Tvrdí, že opoziční poslanci nenašli odvahu, aby v rozprave priznali, že nechcú pomôcť ľuďom na Slovensku. "Tortoví opozičníci", ako ich premiér nazval, by mali namiesto blokovania parlamentu radšej pomôcť ľuďom.

Poslanci PS/ Spolu odmietajú opustiť rečnícky pult v parlamente, budú za ním aj v noci
Nebojíme sa pána Danka a ani jeho vyhrážok, hovorí Beblavý Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | SITA


Poslanci si podľa Pellegriniho z rečníckeho pultu spravili stranícku pevnosť a zabránili tak poslancom využiť mandát od ľudí, aby pre nich pracovali do posledného dňa volebného obdobia. Beblavého označil za sociálneho netvora. Pýta sa tiež, čo ešte chcú predviesť a robiť opozičné strany v parlamente. Blokovanie schôdze považuje premiér za pohŕdanie ľuďmi a demokraciou.

Pellegrini chápe, že opozícia sa nevie zmieriť s tým, že väčšina rozhodla spustiť parlamentnú schôdzu. "Tak to v parlamentnej demokracii chodí. Keď väčšina rozhodne, tak to rozhodnutie treba akceptovať. Opozícia bojuje s neprijateľnými zbraňami, ktoré popierajú akékoľvek ústavné princípy a základné pravidlá demokracie," podotkol premiér.

Ľudia si sociálne istoty zaslúžia aj pred voľbami
Dnešná mimoriadna schôdza parlamentu do veľkej miery napovie, aké môže byť usporiadanie politických síl na Slovensku. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | Peter Haluza


Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) v utorok prerušil rokovanie mimoriadnej schôdze pléna do stredy 19. februára do 9.00 h. Urobil tak preto, lebo nezaradení poslanci zablokovali rokovanie obsadením rokovacieho pultu s tortou a neprestali s obštrukciou ani po opakovaných výzvach.

Poslanci majú na schôdzi prerokovať tri vládne návrhy zákonov v skrátenom režime, ktorými sa má zvýšiť prídavok na dieťa, zaviesť 13. dôchodok a zrušiť zákon o diaľničnej známke. Rovnako sa majú zaoberať aj Istanbulským dohovorom.

Predseda Demokratickej strany žiada odchod Galka a spol. z kandidátky
Kravčík hovorí, že galkovci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. Aktualizované o vyjadrenia skupiny poslancov okolo Ľ. Galka. Čítať ďalej
18 | 02 | 2020 | TASR