Búrka Sabine narobila škodu za 675 miliónov EUR
18 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Smrteľná búrka spôsobila chaos v celom Nemecku, polámala stromy, odstrihla od energie a narušila dopravu. Poisťovatelia v Nemecku očakávajú vyplatenie miliónových škôd. Informuje portál DW.


Očakáva sa, že škody spôsobené búrkou Sabine budú v poistných nárokoch stáť 675 miliónov EUR, uviedla v utorok Asociácia nemeckých poisťovateľov (GDV). GDV uviedla, že v približne 500 000 prípadoch očakáva, že „za poškodené budovy, veci a obchodné a priemyselné podniky sa vyplatí 600 miliónov EUR“. Ďalších 75 miliónov EUR sa vyplatí na 40 000 prípadov poškodenia automobilov a iných vozidiel.

Škody spojené z búrkou spôsobujú, že Sabine je šiesta najdrahšia od roku 2002. Búrka Kyrill, ktorá zúrila v Nemecku v roku 2007, zostáva najdrahšou búrkou v Nemecku. Poistné nároky na škody spôsobené búrkou dosiahli až 3 miliardy EUR.

Búrka Sabine - známa ako Ciara v iných častiach Európy - zúrila niekoľko dní aj na britských ostrovoch, v Nemecku a na iných častiach kontinentálnej Európy, čo spôsobilo rozsiahle narušenie, poškodenie a niekoľko zranení.

Príliv búrky Sabine zaplavil trh s rybami v Hamburgu
Príliv vody spôsobený búrkou zaplavil Haburgský kultový rybí trh. Rybi by teraz mohli plávať cez stánky, kde sa zvyčajne predávajú. Informuje DW. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Dominik Simon