Koronavírus: Ozbrojení lupiči v Hongkongu ukradli stovky toaletného papieru
17 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Ozbrojená skupina prepadla zásobovateľa pred supermarketom a ukradla stovky toaletných roliek pre ich nedostatok vďaka koronavírusu. Informuje BBC.


Toaletných papierov je v súčasnosti v Hongkongu nedostatočné množstvo kvôli tomu, že zákazníci ich vykúpili v enormnom množstve v panike počas vypuknutia koronavírusu. Muži ozbrojení nožmi v pondelkové ráno okradli dodávateľa pred supermarketom v okrese Mong Kok. Polícia zatkla dvoch z troch mužov a získala späť niektoré z ukradnutých toaletných papierov, informovali miestne médiá. Podľa miestnych správ sa lupiči vyhrážali dodávateľovi, ktorý vykladal kotúče toaletného papiera pred supermarketom Wellcome.

V správe spoločnosti Apple Daily sa uvádza, že bolo ukradnutých 600 kotúčov toaletného papiera v hodnote vyššej ako 500 eur. Ostatné potreby pre domácnosť ľudia tiež nakupujú „v panike" vrátane ryže, cestovín, konzerv a čistiacich prostriedkov. Aj napriek tomu, že sa ľudia snažia chrániť pred koronavírusom, ktorý si už vyžiadal viac ako 1700 životov, väčšina obyvateľov sa nedokáže dostať ani k ochranným maskám a dezinfekčným prostriedkom na ruky.

Francúzsko varuje Spojené kráľovstvo pred tvrdými obchodnými rokovaniami po Brexite
Francúzsko varovalo Britániu, aby v obchodných rokovaniach po Brexite očakávala „tvrdý boj“. Čítať ďalej
17 | 02 | 2020 | Timotej Dudka