Elthon John prerušil koncert so slzami v očiach po diagnostikovanej pneumónii
16 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Viditeľne rozrušený Elton John bol nútený skrátiť koncert na Novom Zélande po tom, čo ochorel na pneumóniu. Informuje BBC.


72-ročný legendárny hudobník stratil v nedeľu hlas v polovici jeho vystúpenia na Aucklandskom Mount Smart Stadium. „Práve som úplne stratil hlas. Nemôžem spievať,“ povedal Elton davu. „Musím ísť, prepáčte," dodal Elton v slzách, keď sa opieral o klavír a pokrútil hlavou. Publikum dalo anglickému spevákovi emotívne hlasnú reakciu, keď opatrne kráčal mimo javisko, za pomoci niekoľkých asistentov. Na začiatku svojho vystúpenia Elton povedal vypredanému davu, že mu bola diagnostikovaná „chodiaca“ pneumónia v nedeľu.

„Chodiaca“ pneumónia, tiež nazývaná atypická pneumónia, je typom pľúcnej infekcie často spôsobená baktériami alebo vírusmi. Je menej závažný ako iné typy zápalu pľúc, pričom väčšina pacientov si nevyžaduje lekársku pomoc. Príznaky sú porovnateľné s príznakmi nepríjemného prechladnutia, často vrátane kašľa, bolesti na hrudníku, bolesti v krku a bolesti hlavy.

Krátko po odchode z pódia sa Elton ospravedlnil svojim fanúšikom v emocionálnom príspevku na Instagrame .



Pokiaľ ide o sociálne médiá, koncertujúci vyjadrili sústrasť spevákovi, ktorý zostáva jedným z najžiadanejších živých interpretov na svete. Aj napriek tomu v roku 2018 oznámil, že prestane koncertovať, aby uprednostnil svoju rodinu. Oznámil však, že sa rozlúči s fanúšikmi na turné, ktoré má obsahovať 300 dátumov počas troch rokov. Nie je jasné, aký vplyv bude mať choroba na Eltona nadchádzajúce termíny turné. Hviezda plánuje ďalšie dva koncerty v Aucklande v utorok a vo štvrtok ako súčasť turné.

Herečka z filmu „Kráľovná z Katwe“ Nikita Waligwa zomiera vo veku 15 rokov
Ugandská herečka, ktorá hrala v snímke z filmového štúdia Disney o „šachovom zázraku“ Nikita Pearl Waligwa zomiera vo veku 15 rokov, 4 roky po tom, ako jej lekári diagnostikovali nádor na mozgu. Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Timotej Dudka