Trump reaguje na sťažnosti prokurátora, ktorého údajne „šikanuje v statusoch“
15 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Americký prezident Donald Trump reaguje na sťažnosti generálneho prokurátora a opäť prostredníctvom sieti Twitter vyhlasuje, že má „zákonné právo“ zasahovať do trestných vyšetrovaní. Informuje BBC.


Stalo sa tak po tom, ako najvyšší americký generálny prokurátor William Barr vo štvrtok požiadal Trumpa, aby zastavil svoje „tweety“ s tým, že odmieta byť šikanovaný. Predchádzal tomu status na sociálnej sieti prezidenta Trumpa, v ktorom zpochybňoval Barra a jeho udelenie trestu odňatia slobody voči prezidentovmu bývalému poradcovi Rogerovi Stoneovi. Prezident označil trest ako „nespravodlivý“.

V piatok ráno Trump ignoroval výzvu generálneho prokurátora na zastavenie písania statusov na sociálnej sieti Twitter o jeho osobe, nakoľko sa vyjadril opäť prostredníctvom spomínanej stieti, že má „zákonné právo“ zasahovať do trestných vyšetrovaní.

Americký prokurátor tvrdí, že ho Trump „šikanuje“ v statusoch na Twitteri
Americký generálny prokurátor William Barr vyhlásil, že prezident Donald Trump ho „podkopáva“ cez statusy na sociálnej sieti Twitter, čo mu „znemožňuje vykonávať jeho prácu“.Informuje BBC. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Timotej Dudka