POČASIE: V Atlantiku sú tridsaťmetrové vlny, cez Veľkú Britániu sa ženie ďalšia silná búrka
15 | 02 | 2020 I SITA/AP

Sever Anglicka sužujú silné dažde a záplavy. Postihnutá je aj doprava, letiská zrušili stovky letov.


V severnom Atlantickom oceáne sú v sobotu obrovské, až 30-metrové vlny. Informovalo o tom v sobotu americké vládne Centrum pre predpovede pre oceány (OPC). Netradične vysoké vlny a vietor o sile hurikánu sú sprievodnými javmi ďalšej, už štvrtej silnej búrky tejto zimy, pomenovanej Dennis, ktorá medzičasom zaútočila na Britské ostrovy.

Tlkot „zmrznutého srdca“ Pluta ovláda počasie
Nový výskum dokazuje, že jedinečné „zmrznuté srdce“ Pluta nielen ovláda počasie, ale že ho dokonca ovplyvňuje pomocou "rytmu". Informuje portál CNN. Čítať ďalej
05 | 02 | 2020 | Marek Molnár


Najmä sever Anglicka sužujú silné dažde a záplavy, pri ktorých musia pomáhať príslušníci britskej armády. Postihnutá je aj doprava, londýnske aj iné britské letiská preventívne zrušili stovky letov. Len letecká spoločnosť Easyjet ich zrušila 230. Počasie nepriaznivo ovplyvňuje aj železničnú dopravu, britské dráhy varujú cestujúcich, aby sa pripravili na meškanie a asi aj rušenie spojení.

Pri pobreží mesta Margate na juhovýchode Anglicka vo veľkých vlnách vypadol z člna rybár, pri pátraní po ňom pomáha aj britské vojenské námorníctvo.