Nezodpovedné je si nepožičať, tvrdí Danko
15 | 02 | 2020 I Dušan Guman

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko by sa nebál požičať si na výstavu diaľnic a infraštruktúry. Rozhovory s kandidátmi pred parlamentnými voľbami 2020 prináša v týchto dňoch RTVS.



Peniaze sú

V piatok podvečer vymenoval Andrej Danko na pôde verejnoprávnej RTVS úspechy svojej strany počas štvorročného vládnutia. Medzi nimi spomenul zrušenie koncesionárskych poplatkov dôchodcom aj rekreačné poukazy. V tejto stratégii by v prípade, že by bol súčasťou vlády, pokračoval. „Chceme rekreačné poukazy všetkým,“ informoval.

Kde však nájsť na investície a plány peniaze? „V štáte je peňazí dosť, ide len o efektívnosť a hospodárnosť ich vynakladania,“ presviedčal Danko. Sám by sa nebál vziať si na výstavbu diaľnic pôžičku. „Slovensko je jeden z najmenej zadlžených štátov. Treba si požičať do diaľnic a do infraštruktúry. Je to absolútne zodpovedné. Nezodpovedné je si nepožičať,“ tvrdí predseda parlamentu a zároveň líder strany SNS.

Vďaka SNS si polepšili učitelia a vojaci

Andrej Danko neobišiel ani zvýšenie platu učiteľov a vojenských zložiek. „Učitelia majú v priemere o 400 eur viac, vojaci v priemere o 2000 eur viac. Ekonomiku máme naštartovanú dobre.“ Podľa lídra SNS sa nateraz nezvládlo zdravotníctvo.

Danko je zástancom spolupráce medzi armádami jednotlivých členov Európskej únie. Spoločné vojsko by však neriešil, keďže nesúhlasí s ideou federácie EÚ. Mrzí ho tiež kritika jeho ciest do Ruska. Podľa neho takéto cesty podnikajú napríklad aj Francúzi a Nemci, a to za účelom rozvíjania obchodných aktivít. Orientovať by sme sa mali ďalej na Európsku úniu. „Nikdy som nespochybnil členstvo v EÚ. Verím, že sa vytvorí európske alternatívne NATO. Slovensko má byť na čo hrdé a veľa štátov nám závidí.“

Mediálna nadpráca v priamom prenose. Prečo Denník N chráni a protežuje Kisku?
Dôraz na názorovú pluralitu a politickú nestrannosť. Aj tieto faktory by mali patriť medzi predpoklady, ktoré médiám zaručujú punc objektivity. Čítať ďalej
14 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok