Muž dostal 16 mesiacov väzenia za krádež viac ako 10 000 kurčiat
15 | 02 | 2020 I Marek Molnár

33-ročný prevádzkový manažér distribučnej singapurskej spoločnosti pre kurčatá dostal trest odňatia slobody na 16 mesiacov, za krádež viac ako 10 000 mrazených a čerstvých kurčiat. Informuje portál Today Online.


Muž z Malajzie Au Yong Seh Enn sa vo štvrtok priznal k svojej krádeži. Odcudzené produkty mali celkovú hodnotu viac ako 21 500 dolárov (takmer 20 000 eur).

Od decembra 2013 pracuje pre singapurskú spoločnosť Hy-Fresh Industries, ktorá distribuuje čerstvé aj mrazené kurčatá na základe objednávok zákazníkov.

Jeho zamestnávateľ šiel s týmto prípadom na súd, keď dvaja jeho zamestnanci zaznamenali veľké rozdiely v údajoch o stavoch za mesiace september, október a november minulého roka.

Riaditeľ spoločnosti Ng Lay Hong podal 7. januára trestné oznámenie potom, čo Au Yong priznal, že kurčatá ukradol a predal ich tretím stranám bez súhlasu jeho šéfa. V ten istý deň polícia Au Yonga zatkla.

Vyšetrovanie odhalilo, že zamestnanec, ktorého úlohou bolo kupovať, predávať a dodávať kurčatá zákazníkom, predal ukradnuté kurčatá v celkovej hodnote viac ako 21 500 dolárov (takmer 20 000 eur).

Zástupca prokurátora uviedol, že zarobené peniaze použil na vyrovnanie svojich dlhov z hazardných hier a na splácanie pôžičiek, ktoré získal okrem iného od nelicencovaných úžerníkov.

„Možno to boli Belgičania“: Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na Sýriu
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na sýrske hlavné mesto Damask, pričom uviedol, že za to možno zodpovedajú „belgické vzdušné sily“. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár