AKTUALIZOVANÉ: Čínsky turista zomrel vo Francúzsku. Ide o prvú smrť v Európe kvôli koronavírusu
15 | 02 | 2020 I Marek Molnár

80-ročný čínsky turista zomrel v parížskej nemocnici na koronavírus, uviedla francúzska ministerka zdravotníctva Agnes Buzynová. Informuje portál RT.


Starší Číňan bol hospitalizovaný v Paríži, povedala Buzynová v sobotu novinárom. Zdravotníci ho dali do karantény, ale jeho stav „sa rýchlo zhoršil,“ uviedla ministerka pre miestne médiá. Dodala tiež, že 80-ročný turista pricestoval do Francúzska z provincie Hubei, ktorá bola ťažko zasiahnutá týmto smrtiacim vírusom.

Dcéra pacienta, ktorá trpí vírusom 2019-nCoV, ako sa vírus oficiálne nazýva, bola tiež hospitalizovaná, ale „jej stav už nie je dôvodom na obavy a pravdepodobne bude čoskoro prepustená.“

Francúzsko zaznamenalo 11 prípadov nového koronavírusu. Predtým zdravotnícki úradníci uviedli, že niektorí pacienti, ktorí boli v nemocnici v Paríži a Bordeaux, už boli pripravení na prepustenie.

„Možno to boli Belgičania“: Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na Sýriu
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmietol obvinenia, že by jeho armáda spustila raketový útok na sýrske hlavné mesto Damask, pričom uviedol, že za to možno zodpovedajú „belgické vzdušné sily“. Informuje portál RT. Čítať ďalej
15 | 02 | 2020 | Marek Molnár