VIDEO: Izrael predstavuje laserovú zbraň, ktorá zostreľuje drony z oblohy
13 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Izraelská letecká spoločnosť Rafael vydala video, na ktorom môžete vidieť ich najnovší obranný systém - "zostreľovač dronov" s názvom Drone Dome -, ktorý doslova zostreľuje drony pomocou silného laserového lúča. Informuje portál The Times of Israel.


Záber uverejnený na YouTube ukazuje najnovší systém namontovaný na aute, ktorý zostreľuje bezpilotné lietadlá niekde v púšti v Izraeli. Video tiež ukazuje, ako systém odstrelil malý dron, ktorý manévruje vo vzduchu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=HVNtz8gLhaY&feature=emb_title

Spoločnosť Rafael sa chválila, že jej nový produkt poskytuje „účinnú detekciu, úplnú identifikáciu a neutralizáciu viacerých hrozieb malých bezpilotných lietadiel“ a dodala, že dokáže rozpoznať cieľ malý ako dva centimetre na vzdialenosť 3,5 kilometra.

Spoločnosť tiež uviedla, že systém má možnosti „mäkkého zostrelenia“ a „tvrdého zostrelenia“, čo umožňuje pri operácii vybrať si medzi zmocnením sa kontroly nad cieľovým dronom alebo ho jednoducho zostreliť.

Izrael minulý mesiac predstavil vo svojom arzenáli ďalšiu laserovú zbraň - systém, ktorý je údajne schopný zachytiť rakety a riadené strely pomocou viacerých laserových lúčov.

Izrael predstavil najmodernejší laserový obranný systém na zostrelovanie rakiet
Izrael oznámil blížiaci sa dodatok k svojim systémom protivzdušnej obrany - laserová zbraň, ktorá podľa ministra obrany krajiny dokáže zostreliť rakety, riadené strely a iné projektily vystrelené na Izrael. Čítať ďalej
09 | 01 | 2020 | Marek Molnár