Šéf demokratov v Iowe rezignuje po minulotýždnovom hlasovaní v amerických volbách
13 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Predseda Demokratickej strany v Iowe Troy Price rezignoval po tom, čo sa minulý týždeň objavili technické problémy a otázky týkajúce sa presnosti a oneskorenia. Informuje BBC.


Vo svojom rezignáčnom liste Price uviedol, že „stretnutia okrskov sa uskutočnili dobre“. Pripustil však, že proces oznamovania výsledkov je „neprijateľný“.

Bývalý starosta mesta South Bend v štáte Indiana Pete Buttigieg vyhral s tesným náskokom 0,1% pred senátorom štátu Vermont Berniem Sandersom. Odvtedy Senders požiadal o „opätovné prehodnotenie“ hlasovania. Ústredný výbor demokratov v Iowe sa má zísť v sobotu s cieľom zvoliť dočasného predsedu, oznámila Demokratická strana v štáte Iowa na Twitteri.

Price vo svojom liste uviedol: „Aj keď je mojou túžbou zostať v tejto funkcii a vidieť tento proces až do konca, verím, že je čas, aby sa Demokratická strana v Iowe začala tešiť. „Moja prítomnosť v mojej súčasnej funkcii to sťažuje.“ Ďalej dodal, že demokrati z Iowy nie sú „jedinou stranou viny“, a spomenul aj partnerov a predajcov, ktorí boli do procesu zapojení.

Členovia americkej Demokratickej strany v štáte Iowa rozhodovali o tom, kto by mal byť v novembrových prezidentských voľbách protikandidátom súčasného republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa.

Američan je obžalovaný z obchodovania s ľuďmi na univerzite!
Muž obvinený zo zneužívania spolubývajúcich z univerzity bol v USA zatknutý a obvinený z vydierania, obchodovania s ľuďmi a nútenej práce. Informuje BBC. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | Timotej Dudka