Polícia rieši incident L. Sólymosa v bratislavskej reštaurácii ako priestupok
13 | 02 | 2020 I TASR

Polícia rieši januárový incident bývalého ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) a jeho brata v ázijskej reštaurácii na Laurinskej ulici v Bratislave ako priestupok.


Krátko po roztržke, ktorá sa stala 22. januára, pritom začala polícia v tejto veci najprv trestné stíhanie vo veci trestných činov výtržníctva a poškodzovania cudzej veci.

"Po vykonaní všetkých potrebných úkonov bol predmetný skutok uznesením povereného príslušníka Policajného zboru postúpený v zmysle ustanovení trestného poriadku na referát priestupkov Okresného úradu v Bratislave," spresnila polícia na sociálnej sieti posun vo vyšetrovaní.

Strana Za ľudí podáva trestné oznámenie na premiéra za zneužitie právomocí verejného činiteľa
Strana Za ľudí exprezidenta Andreja Kisku podáva trestné oznámenie na premiéra Petra Pellegriniho (Smer-SD) za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Po podaní trestného oznámenia na Generálnej prokuratúre SR to povedal podpredseda strany Juraj... Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | SITA


V centre Bratislavy na Laurinskej ulice došlo 22. januára v priestoroch ázijskej reštaurácie k roztržke medzi vtedajším ministrom životného prostredia Sólymosom, jeho bratom a personálom reštaurácie.

Muži mali podľa polície fyzicky napadnúť personál, pričom po ich vykázaní jeden z nich poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí reštaurácie. Polícia ich zadržala a neskôr prepustila. Pri incidente vznikla škoda zhruba 1000 eur. Privolaní zdravotní záchranári jedného zamestnanca reštaurácie previezla na ošetrenie do nemocnice.

Sólymos sa po incidente ospravedlnil a svoje konanie označil ako ľudské zlyhanie s tým, že zažíva ťažké obdobie v rodinnom živote. Rozhodol sa preto podať demisiu a odísť z čela envirorezortu. Prezidentka SR Zuzana Čaputová na konci januára jeho demisiu prijala a dočasne poverila vedením ministerstva životného prostredia ministra dopravy Árpáda Érseka (Most-Híd).

"KDH nebude vo vláde,ktorá by chcela registrované partnerstvá", tvrdí Hlina (Rozhovor)
KDH nebude vo vláde, ktorá by mala v programovom vyhlásení zavedenie registrovaných partnerstiev. V rozhovore pre TASR to uviedol predseda hnutia Alojz Hlina. Za priority považuje spravodlivosť, školstvo a zdravotníctvo, ako aj rodinu. Podľa Hlinu... Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | TASR