Polícia pri protidrogovej akcii na východnom Slovensku zadržala 4 ľudí
13 | 02 | 2020 I TASR

Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, v súčinnosti s inými zložkami, vykonali v uplynulých dňoch na východnom Slovensku rozsiahlu akciu s krycím názvom Pistia zameranú na drogovú trestnú činnosť.


Zadržali počas nej štyroch ľudí. TASR o tom vo štvrtok informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "Súčasťou akcie bolo vykonanie siedmych domových a iných prehliadok, pri ktorých sa podľa predbežného skúmania zaistilo viac ako pol kilogramu metamfetamínu a 17.500 eur v hotovosti. Akcie sa zúčastnilo viac ako 80 policajtov. Krajský vyšetrovateľ vzniesol voči trom osobám obvinenie z obzvlášť závažného zločinu a voči jednej osobe obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň podal podnet na ich väzobné stíhanie," uviedla Ligdayová s tým, že za uvedený skutok je možné uložiť trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Štvorica zaútočila na maloletého, hrozí im väzenie až na tri roky
Trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky hrozí štvorici mužov z obce Vechec v okrese Vranov nad Topľou za útok na 14-ročného mladíka. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | TASR