Neuveriteľný cyklista: Vo veku 60 rokov prešiel opitý takmer 20 km
13 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Policajti Obvodného oddelenia zo Starej Turej v stredu 12.2.2020 spozorovali cyklistu jazdiaceho „svojským“ štýlom, zo strany na stranu. Zastavili ho a skontrolovali.


Podľa informácií, ktoré zverejnila trenčianska polícia na sociálnej sieti, muži zákona ho podrobili dychovej skúške. Bola pozitívna. Nafúkal 1,30 mg/l, čo predstavuje 2,71 promile alkoholu.

60-ročný cyklista policajtom uviedol, že sa zastavil v pohostinstve na pohárik. „Podľa výsledku dychovej skúšky, tých pohárikov bolo podstatne viac. Aj napriek tomu však na bicykli prešiel takmer 20 km a je len šťastím, že nespôsobil dopravnú nehodu,“ uviedli policajti.

Následne s cyklistom policajti spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. V správnom konaní mu hrozí pokuta až do 800 €.

Trenčianska polícia cyklistom odkazuje, že aj pre nich platia rovnaké sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). „Okrem prípadov, keď jazdíte v zastavanom území obce a po cestičke určenej pre cyklistov, a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile). Zákaz činnosti viesť motorové vozidlá nemožno uložiť vodičovi nemotorového vozidla.“

Padol nový rekord. Z Tatier bolo vidieť až do Rumunska
Krátko pred východom Slnka sa v sobotu ráno (8. februára 2020) podarilo poľskému pozorovateľovi Michałovi Skibovi zdokumentovať Apusenské vrchy v Rumunsku z nízkotatranskej Kráľovej hole. Informuje o tom portál imeteo.sk. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová