Motoristi by mali začať jazdiť po časti R7 a D4 v dĺžke takmer 30 kilometrov na prelome marca a apríla
13 | 02 | 2020 I SITA

Motoristi by mali začať jazdiť po časti rýchlostnej cesty R7 a diaľnice D4 v okolí Bratislavy v dĺžke takmer 30 kilometrov na prelome marca a apríla.


Spoločnosť D4R7 Construction, s. r. o., hlavný zhotoviteľ stavby D4 a R7 v rámci PPP projektu v celkovej dĺžke 59 kilometrov, plánuje najprv sprevádzkovať úsek R7 od Šamorína po Ketelec, kde je križovatka R7 a D4, a odtiaľ krátky úsek D4 po Rovinku.

Onedlho potom chce odovzdať do užívania aj časť R7 medzi Šamorínom a Holicami pri Dunajskej Strede. S postupom prác sa vo štvrtok počas posledného kontrolného dňa pred voľbami oboznámil minister dopravy a výstavby Árpád Érsek (Most-Híd).

Živnostníci po zániku živnosti nemajú nárok na dávku v nezamestnanosti, upozorňuje Sociálna poisťovňa
Živnostníci v rámci svojich odvodov do Sociálnej poisťovne neplatia povinne poistné v nezamestnanosti. Preto im v prípade ukončenia živnosti ani nevzniká nárok na túto dávku. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | SITA


Zástupca zhotoviteľa Jorge Sanz Bravo informoval, že úsek D4 od Ketelca po Ivanku pri Dunaji a bratislavskú Raču predpokladajú odovzdať do prevádzky ešte do konca tohto roka, časť D4 od Ketelca po Jarovce, vrátane dunajského súmostia, ako aj zvyšný úsek R7 medzi Ketelcom a Prievozom v hlavnom meste v priebehu roka 2021.

Práce na časti D4 pri Jarovciach sú pozastavené do vyriešenia situácie so stabilitou násypu, kde boli použité sporné stavebné materiály. Zhotoviteľ má do apríla preukázať, že neporušil predpisy, inak by ho musel vybudovať nanovo, nepredpokladá však, že by sa to stalo.

"KDH nebude vo vláde,ktorá by chcela registrované partnerstvá", tvrdí Hlina (Rozhovor)
KDH nebude vo vláde, ktorá by mala v programovom vyhlásení zavedenie registrovaných partnerstiev. V rozhovore pre TASR to uviedol predseda hnutia Alojz Hlina. Za priority považuje spravodlivosť, školstvo a zdravotníctvo, ako aj rodinu. Podľa Hlinu... Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | TASR