Jeff Bezos kúpil vilu po zakladateľovi filmového giganta Warner Bros za 165 miliónov!
13 | 02 | 2020 I Timotej Dudka

Majiteľ spoločnosti Amazon Jeff Bezos, najbohatší človek na svete, kúpil sídlo v Beverly Hills známe ako Warner Estate od mediálneho magnáta Davida Geffena za 165 miliónov dolárov (151 miliónov eur), informuje portál Reuters.


Predajná cena sa považuje za najvyššiu v transakcii s nehnuteľnosťami v Los Angeles, ktorá prekonala predchádzajúcu rekordnú sumu 150 miliónov dolárov (137 miliónov eur), ktorú údajne minulý rok vynaložil mediálny výkonný pracovník Lachlan Murdoch na nákup nehnuteľnosti Chartwell v Bel-Air.

Vila v Chartwelle bola pre televíznych divákov v 60. rokoch známa ako vila fiktívnej rodiny Clampettovcov v klasickej komédii CBS „Beverly Hillbillies“.

Majetok v rozlohe 3,8 hektára, ktorý Geffen predal Bezosovi po dohode, ktorú prvýkrát zverejnil denník Wall Street Journal, sa môže pochváliť jedinečným rodokmeňom v Hollywoode. Je pomenovaný po Jackovi Warnerovi, zakladateľa spoločnosti Warner Bros, ktorý postavil vilu v roku 1937.



Podľa časopisu Geffen kúpil Warner Estate v roku 1990 za 47,5 milióna dolárov, čo bola v tom čase rekordná cena domu v Los Angeles. Nehnuteľnosť Chartwell stanovila nové najvyššie hodnoty, keď sa koncom minulého roka predala za približne 150 miliónov dolárov, informovali o tom čase Los Angeles Times. Tento rekord nedávno prekonal Bezos, ktorého čistý majetok odhadoval Forbes tento rok na 131 miliárd dolárov (120 miliárd eur).

Ten vlastní nehnuteľnosti po celom svete, preto nie je jasné, či generálny riaditeľ Amazonu plánuje urobiť z Warner Estate svoj primárny domov.

Šéf spoločnosti BP plánuje preorganizovať ropného giganta pre „zelenú éru“
Nový šéf ropnej spoločnosti BP Bernard Looney uviedol, že chce, aby spoločnosť do roku 2050 výrazne znížila emisie uhlíka. Inforumje BBC. Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | Timotej Dudka