Iba 14-ročný chlapec bol zabitý pri americko-sýrskej potýčke
13 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Sýrsky tínedžer bol zabitý pri potýčke medzi americkými jednotkami a miestnymi obyvateľmi v severnej Sýrii. K zrážke došlo po tom, ako sa americký konvoj odklonil od svojej hliadkovej cesty. Informuje portál RT.


K incidentu došlo v stredu v dedine Khirbet Amo východne od mesta Qamishli. Konflikt vypukol po tom, čo sa americká hliadka odklonila od svojej očakávanej trasy a bola zastavená na kontrolnom stanovisku sýrskej armády, informovalo ruské stredisko v Sýrii.

Konflikt medzi sýrskymi a americkými vojakmi vyvolala veľká skupina miestnych obyvateľov, pričom v jednom okamihu na nich americké jednotky spustili paľbu. Pri streľbe bol zabitý 14 ročný chlapec a jedna ďalšia osoba bola zranená. Ruská vojenská polícia prišla na miesto činu a bola schopná potlačiť napätie skôr, ako sa situácia rozvinula do väčšej konfrontácie.

"Iba vďaka úsiliu ruských vojakov, ktorí prišli na miesto incidentu, bolo možné zabrániť ďalšiemu konfliktu s miestnymi obyvateľmi," uviedla ruská armáda.

Americkým jednotkám sa podarilo opustiť dedinu vďaka ruskej armáde, hoci niektoré z ich vozidiel utrpeli menšie škody - napríklad rozrezané pneumatiky.

VIDEO: Izrael predstavuje laserovú zbraň, ktorá zostreľuje drony z oblohy
Izraelská letecká spoločnosť Rafael vydala video, na ktorom môžete vidieť ich najnovší obranný systém - "zostreľovač dronov" s názvom Drone Dome -, ktorý doslova zostreľuje drony pomocou silného laserového lúča. Informuje portál The Times of... Čítať ďalej
13 | 02 | 2020 | Marek Molnár