Podozrivý z bombového útoku v Bombaji, pri ktorom zomrelo viac než 150 ľudí, bol odsúdený na 5 rokov väzenia
12 | 02 | 2020 I Marek Molnár

Pakistanský súd v dvoch prípadoch financovania terorizmu odsúdil notoricky známeho vojenského veliteľa Hafíza Saeeda na trest odňatia slobody na 5 rokov. Tento muž je považovaný za vodcu teroristických útokov v Bombaji v roku 2008. Informuje portál Aljazeera.


Protiteroristický súd v Lahore dnes dal Saeedovi dva tresty odňatia slobody v trvaní päť rokov a šesť mesiacov, ktoré si bude môcť odpykať súbežne. V každom prípade mu bolo tiež uložené zaplatiť malé pokuty. Rozsudok v oboch prípadoch bol prijatý minulý štvrtok.

Saeed bol v júli minulého roka zatknutý, pričom bol súdený za použitie darov získaných prostredníctvom rôznych neziskových organizácií, na financovanie islamistickej militantnosti. Jedným z príjemcov bola skupina Lashkar-e-Taiba (LeT), ktorá stála za bombovým útokom v Bombaji v novembri 2008, pri ktorom zahynulo viac ako 150 ľudí a viac ako 300 bolo zranených.

Saeed odmieta akúkoľvek účasť na útokoch v Bombaji. Tvrdí, že jeho charitatívna sieť nemá väzby na žiadne militantné skupiny. Muž bol obvinený v decembri minulého roka. Niekoľko blízkych asistentov Saeeda je tiež stíhaných.

Sýrska armáda sa zameriava iba na teroristov, nie proti civilistom, uviedol hovorca Kremľa
Sýrska armáda vedie útoky proti teroristom v provincii Idlib, nie proti civilistom, uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov po tom, ako Turecko pohrozilo Damasku vojenským útokom a obvinilo ho z ostreľovania ich vojakov. Informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 02 | 2020 | Marek Molnár