Opustený muž prinútil manželku násilím k návratu. Keď venčil psa, utiekla mu
12 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Kriminalisti obvinili 57 ročného muža zo Sokolovska, ktorý neuniesol, že ho opustila o deväť rokov mladšia manželka. Počkal si na ňu a násilím ju prinútil, aby sa vrátila k nemu domov. Žene sa nakoniec podarilo utiecť a oznámiť jeho správanie polícii. Informuje iDnes.cz.


Samotný prípad sa odohral na sklonku novembra minulého roka. "Žena sa chystala odísť v Sokolove do zamestnania. V tej chvíli ale prišiel jej manžel, s ktorým v tom čase už niekoľko mesiacov nežila, "uviedla policajná hovorkyňa Eva Valtová.

Podľa jej slov muž najskôr na ženu kričal a potom ju za vlasy vytiahol z auta. Pod hrozbou zabitia ju prinútil, aby nastúpila do jeho auta. V ňom potom obaja odišli do mužovej garáže v malej obci pri Sokolovsku.

Tam muž podľa Valtovej pokračoval vo vyhrážkach fyzickou likvidáciou, až mu žena nakoniec ustúpila. "Zo strachu splnila jeho pokyny a vrátila sa s ním do jeho bytu," spomenula hovorkyňa.

V byte však žena dlho nezostala. Po chvíli využila príležitosť, keď muž venčil psa, a utiekla. "Následne celý incident nahlásila na polícii," pokračovala Valtová. Sokolovskí kriminalisti muža teraz obvinili z vydierania, obmedzovania osobnej slobody a nebezpečného vyhrážania. Na zozname jeho prehreškov navyše pribudlo nedovolené ozbrojovanie.

"Hoci nemal patričné povolenie, prechovával v garáži podomácky upravenú strelnú zbraň," povedala hovorkyňa.

Obvinenému mužovi hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až štyri roky.

PRAHA: Kvôli smrti človeka pod kolesami metra na pražskom Andělu obvinila polícia dvoch ľudí
Pražská polícia v súvislosti so štvrtkovým pádom človeka pod metro zadržala a obvinila dvoch ľudí. Uviedol to hovorca Jan Rybanský s tým, že vzhľadom na vek vyšetrovaných nebude polícia poskytovať ďalšie informácie píše... Čítať ďalej
24 | 01 | 2020 | Dominik Simon