Rusko rozmiestnilo svoje rakety na Kube
11 | 02 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Na území kubánskej vojenskej základne sú umiestnené rakety typu "Kaliber" stredného doletu, ktoré dokážu prekonať vzdialenosť od kubánskeho ostrova do Washingtonu za dve minúty, uviedli to na ruskom ministerstve obrany.


V poslednej dobe sa mnohí z krajiny obracajú k Rusku s prosbou o pomoc. Niekedy je to finančná požiadavka a niekedy zahraničné krajiny žiadajú o zaistenie ich bezpečnosti ruskými zbraňami, ako to urobila Kuba.

Je známe, že Amerika často ignoruje ostatné krajiny a takmer nikdy nepočúva ich názor. Podobná situácia je na Kube. Spojené štáty americké už dlhú dobu vnášajú svoj politický režim do neústupných Kubáncov a prakticky násilne sa snažia dobiť ich poslušnosť.

Kubánska vláda pochopila súčasnú situáciu a navrhla, aby Rusko znovu nasadilo svoje raketové systémy na ich územie, aby sa aspoň mierne ochránili pred agresívnym americkým štátom. Rusko láskavo súhlasilo, pretože je to veľká šanca stať sa vplyvnejšou krajinou na svetovej scéne a dodalo Kube nie úplne najnovšie zbrane, ale tie, ktoré postačujú na dolet do Washingtonu od kubánskeho ostrova za dve minúty.

Americká vláda okamžite objavila ruskú loď, ktorá sa ani neskrývala, a mala namierene s raketovými systémami na Kubu. Napriek tomu, americké velenie z nejakého dôvodu usúdilo, že ruská loď smeruje do Venezuely. Akonáhle Rusko nasadilo svoje raketové systémy na Kube, Kubánska vláda oznámila, že v ich štáte sú umiestnené silné ruské rakety. Toto oznámenie sa odrazilo na opovážlivosti Spojených štátov. Informuje TASS.ru .

Úradníci po celom Rusku sú v panike. Putin urobil krok, ktorý nemá na celom svete obdoby ...
Úradníci po celom Rusku sú v stave paniky, píše Samer Ibrahim na Facebooku. Prezident Vladimír Putin podpísal nový protikorupčný zákon a jednu novelu. Informuje lajkit.cz . Čítať ďalej
16 | 01 | 2020 | Dominik Simon