Počas útoku v Nigérii zomrelo 30 ľudí, vrátane tehotnej ženy a bábätka!
11 | 02 | 2020 I SITA

K zodpovednosti sa nikto neprihlásil, no v regióne vyčíňajú militanti z Boko Haram.


V nigérijskom štáte Borno zomrelo počas útoku najmenej 30 ľudí, medzi nimi aj tehotná žena a bábätko. Prípad sa stal v nedeľu okolo 22:00 miestneho času v dedine Auno, zhruba 20 kilometrov od hlavného mesta. Páchatelia podpálili 18 vozidiel, vrátane nákladných áut plných jedla a ďalšieho tovaru, ktorý na druhý deň plánovali predávať na trhoch.

Správu zverejnili po tom, ako guvernér štátu v pondelok navštívil oblasť. "Všetko podpálili. Ešte stále hľadáme niekoľko ľudí," povedal jeden z miestnych. K zodpovednosti sa nikto neprihlásil, no v regióne vyčíňajú militanti z Boko Haram, ktorí vypaľujú dediny, útočia na armádne stanovištia a unášajú obyvateľov. Vláda pritom opakovane tvrdí, že militantov už porazila.

Desaťtisíce obyvateľov pre útoky opustili svoje domovy. Polícia stále pátra po 112 školáčkach, ktoré militanti uniesli ešte v roku 2014. Nigérijský prezident Muhammadu Buhari v pondelok na stretnutí bezpečnostnej rady Africkej únie v Addis Abebe vyhlásil, že jeho vláda sa usiluje o prepustenie všetkých detí a občanov zadržiavaných teroristami.

Muža uznali vinného z prípravy útoku v Londýne
Jeho cieľmi mali byť múzeum Madame Tussauds, londýnsky pochod za práva homosexuálov alebo turistický vyhliadkový autobus. Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | SITA/AP