Horský priechod Donovaly uzavreli pre všetku dopravu,dôvodom je počasie
11 | 02 | 2020 I TASR

Horský priechod Donovaly aktuálne uzavreli pre všetku dopravu. Dôvodom je počasie. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že na mieste situáciu monitoruje a hneď ako to bude možné, bude postupne horský priechod sprejazdňovať aspoň pre osobnú dopravu.


"Pre nákladné vozidlá nad desať metrov je však zjazdnosť v tomto stave nemožná a máme za to, že by jeho úplné sprejazdnenie nebolo bezpečné," spresnila polícia s tým, že podobne vyzerá situácia aj na iných horských priechodoch v Banskobystrickom kraji.

Polícia aktuálne upozorňuje na silný vietor, hustý dážď i sneh, ktoré komplikujú dopravu aj na ďalších miestach stredného Slovenska a vo Vysokých Tatrách. "Vysoké Tatry sužuje silný vietor a husté sneženie, na cestách sa tvoria snehové záveje, preto sa cestám v tejto oblasti radšej úplne vyhnite," odporúča polícia.

Zachránila výhru za cenu bezvedomia
Slovenské futbalistky do 17 rokov odohrali odvetný prípravný zápas s Ruskom. K tesnej výhre 2:1 výrazne prispela brankárka Vanesa Stachová, ktorá po obetavom zákroku v závere duelu skončila v bezvedomí. Slovenkám tým zachránila výhru. O udalosti... Čítať ďalej
11 | 02 | 2020 | Dušan Guman