Dôchodkyňa, ktorá sa údajne pokúsila otráviť tri ženy, sa postaví pred súd
11 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Dôchodkyňa zo Šiah, ktorá sa údajne pokúsila postupne otráviť najmenej tri ženy, sa má postaviť pred súd.


Podľa spravodajstva TV Markíza o tomto neuveriteľnom prípade v nedeľu (9.2.2020) pojednával súd. Dôchodkyňu na návrh prokurátora obžalovali, tá ale všetko popiera.

Žena zo Šiah si napožičiavala väčšie sumy peňazí. Pani Jana jej napríklad dala 10-tisíc eur, no dlho sa jej nevracali. Jana si ich pýtala späť. Dôchodkyňa teda prišla na kávu vec predebatovať. Po tejto návšteve však Jana skončila v nemocnici, mala sucho v ústach, nevedela stáť na nohách a chytali ju kŕče. O dva týždne, keď znova spolu pili kávu, sa to zopakovalo. Testy ukázali, že v káve bol atropín.

Podobný postup si zažili minimálne dve ďalšie ženy. Polícia napokon získala dostatok dôkazov a dôchodkyňu zo Šiah pred dva a pol rokmi obvinila z pokusu o ublíženie na zdraví. Teraz nastal ďalší posun – žena je obžalovaná z obzvlášť závažného pokračujúceho zločinu podvodu a obzvlášť závažného pokračujúceho zločinu vraždy v štádiu pokusu.

Ženy, ktoré takmer zomreli, sa ale pýtajú ako je možné, že človek, ktorý ich chcel pripraviť o život, je ešte aj po toľkých rokoch stále na slobode.

Tínedžerke, ktorá kritizovala islam, museli nájsť novú školu
10 | 02 | 2020 | SITA