Pre časť západného Slovenska zvýšil výstrahu pred vetrom na 3. stupeň
10 | 02 | 2020 I TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil výstrahu pred vetrom pre niektoré oblasti západného Slovenska. Pre celý Bratislavský kraj aj okresy Dunajská Streda a Nitra platí výstraha 3. stupňa.


Meteorológovia očakávajú rýchlosť vetra 105 až 115 kilometrov za hodinu. "Táto rýchlosť predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká," uvádza SHMÚ. Výstrahy platia od 12.00 do 18.00 h.

So silnejším vetrom však počas pondelka treba počítať na celom území Slovenska. Pre značnú časť západného Slovenska a v niektorých severných oblastiach stredného a východného Slovenska platia výstrahy 2. stupňa. Vietor môže dosiahnuť rýchlosť v nárazoch 85 až 105 kilometrov za hodinu, na horách vo výške 1500 metrov to môže byť 135 až 160 kilometrov za hodinu.

Výstraha prvého stupňa je vydaná pre niektoré okresy Trenčianskeho, Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja. Na niektorých miestach si treba dávať naďalej pozor aj na poľadovicu.

Táto predvolebná kampaň je najdrahšia v histórii
Politické strany a ich kandidáti doteraz vynaložili na boj o priazeň voliča 12,8 milióna eur Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | Peter Bachan