Písmoznalec obhajoby Nouzovský kritizuje Strakovej posudok v kauze zmeniek
10 | 02 | 2020 I TASR

Český písmoznalec Milan Nouzovský sa domnieva, že sa nedá objektívne rozhodnúť o dobe podpisu na zmenkách TV Markíza. Robil kontraposudok pre prácu znalkyne Eriky Strakovej. Navrhla ho obhajoba obžalovaných.


"Nemohol som dôsledne preskúmať jej závery. Zoznámil som sa s jej posudkom, ale nemohol som preskúmať jej závery, pretože som nemal rovnaký porovnávací materiál ako ona," uviedol Nouzovský. Dodal však, že za svoju prax nezažil, že by znalec stanovil dobu vyhotovenia podpisu jednoznačne.

Posudok znalca Nouzovského má štyri strany, Strakovej posudok ich má stovky.

Straková tvrdí, že podpisy Pavla R. sú minimálne z roku 2013. Jednoznačne vylúčila, že by boli z roku 2000, ako hovorí obžalovaný Pavol R.

Švecovej kancelár zarábal viac ako premiér. No aj tak sa súdi pre štvortisícový dlh na poistnom
Bývalý šéf kancelárie na Najvyššom súde SR Ivan Solej sa súdi so štátnym Úradom pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Zarábal síce viac ako premiér Peter Pellegrini, no na zaplatenie zdravotného poistenia vraj nemal. Informáciu zverejnil... Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Slávka Cigáňová


Ten jej výpoveď spochybnil aj tým, že sa bežne podpisoval dvojako. Argumentoval, že keď Markíza v 90. rokoch získavala na popularite, tak to od neho žiadali fanúšikovia, ktorí jeho pôvodný podpis nevedeli identifikovať. Obžalovaný Marian K. považuje posudok Strakovej za vágny a neurčitý.

Vedúca právneho oddelenia Markízy Lucia Tandlich si myslí, že znalecký posudok jednoznačne preukazuje spáchanie trestných činov, a to falšovanie zmeniek a marenie spravodlivosti.

Obžalovaní Marian K. a Pavol R. podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Á., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

Marian K. je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

Pellegrini navrhuje, aby vláda stiahla svoj podpis spod Istanbulského dohovoru
Predseda vlády SR Peter Pellegrini navrhuje, aby vláda stiahla svoj podpis spod Istanbulského dohovoru. Povedal to na tlačovej konferencii po dnešnom stretnutí troch najvyšších ústavných činiteľov k tejto téme. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | TASR