Európania testovali svoju „odolnosť" voči silnej búrke. Niektorí aj s deťmi! (VIDEO)
10 | 02 | 2020 I Timotej Dudka
Stovky letov a vlakov boli oneskorené alebo zrušené kvôli náporu silnej búrky. V Británii známa ako „Ciara", v Nemecku ako „Sabina" postihla Európu silnými vetrami a dažďami. To však nezabránilo niektorým dobrodružným ľuďom, aby sa postavili voči búrke. Niektorí do tejto „zábavky" zatiahli aj deti. Informuje RT.



 

Potom, čo Írsko prepadlo divokým vetrom, búrka uvoľnila svoj hnev na Británii a v priebehu 24 hodín v niekoľkých častiach Európy spustila lejak, ktorý spôsobil rozsiahle záplavy a výpadky energie. Silná búrka postihla viac ako 500 000 domácností.

Ani to nestačilo na to, aby búrka odradila niektorých obyvateľov Blackpoolu od prechádzok po vonku. Bohužiaľ, ako môžme vidieť na záznamoch, aj napriek upozorneniam na silný vietor a dažde do tejto aktivity zatiahli aj svoje deti.



Kým niektorí podcenili búrku s rýchlosťou vetra až 97 km/h v podobe prechádzky s deťmi, niekto skúšal odolnosť svojho člnu, ktorým sa plavil po rozbúrenom mori. Jeden muž sa dokonca rozhodol spochybniť „Ciaru" svojou „dôveryhodnou" surfovaciou doskou. Ako je vidieť na videozázname, ktorý natáčali okoloidúci svedkovia, muž v priebehu nieloľkých sekúnd stratil kontrolu a padol z dosky. Mal však štastie, že incident dopadol, v tomto prípade bez obetí.



Medzitým francúzke úrady upozorňovali svojich obyvateľov na rýchlosť vetra až 110 km/h. V Belgicku si rýchlosť vetra až 130 km/h vynútila preventívne zrušenie asi 60 letov z letiska v Bruseli. Z letiska Amsterdam Schipol bolo zrušených najmenej 120 letov.

Hoci bol svetový pohár v skoku na lyžiach vo Willingene v Nemecku zrušený, rovnako ako niekoľko špičkových futbalových zápasov v Nemecku a Holandsku, nič nemohlo zabrániť účastníkom holandských majstrovstiev cyklistiky  k ukončeniu 8,5 km trate v Zeelande.



Čína predstavuje mobilnú aplikáciu, ktorá identifikuje koronavírus v blízkom kontakte
O mobilnej aplikácii, ktorú vyvinula čínska vláda a štátna technologická spoločnosť, uvádza portál RT, že varuje používateľov, keď sú bezprostredne ohrození smrteľným koronavírusom, ktorý si vyžiadal viac ako 900 životov. Čítať ďalej
10 | 02 | 2020 | Timotej Dudka
?preview_id=95082&preview_nonce=1c1c0335dc&post_format=standard&_thumbnail_id=95116&preview=true