POČASIE: V nedeľu bude jasno až polojasno, ráno a predpoludním sa môže vyskytnúť hmla
09 | 02 | 2020 I SITA

Najvyššie denné teploty sa budú pohybovať od nula do piatich stupňov Celzia.


Na Slovensku bude dnes jasno až polojasno, ráno a predpoludním sa ojedinele môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 5 stupňov Celzia, na západe územia a ojedinele aj v južnej polovici stredného Slovenska až okolo 8 stupňov Celzia.

Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo 2 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 8 metrov za sekundu (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 12 metrov za sekundu (45 km/h). V Banskobystrickom kraji zväčša len slabý vietor. Zrážky sa dnes na území Slovenska neočakávajú, uvádza sa na oficiálnej stránke SHMÚ.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý, miestami vlhký. Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až vlhký, okrem HP Donovaly, Vrchslatina, Súľová a Grajnár, kde je na vozovkách vrstva miestami kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky 1 cm. Na HP Huty je utlačený sneh hrúbky 3 cm. Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú nutné snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony.

POČASIE: Január bol vo vysokých polohách najteplejší v histórii pozorovaní
Odchýlka priemernej mesačnej teploty januára dosiahla väčšinou 0,5 až 1,9 stupňa Celzia. Čítať ďalej
03 | 02 | 2020 | TASR