Košice chcú od vlády odpustenie 15,2 miliónového dlhu. Pellegrini nereaguje
09 | 02 | 2020 I Slávka Cigáňová

Mesto Košice žiada vládu o odpustenie dlhu, no premiér Peter Pellegrini ani po dvoch mesiacoch nereagoval.


Primátor východoslovenskej metropoly Jaroslav Polaček ho listom zo začiatku decembra požiadal, aby vláda vzhľadom na stav mestských financií odpustila Košiciam splácanie zostatku dlhu vo výške 15,2 milióna eur, informoval dennikn.sk.

Na zverejnený list sme dostali od Košičanov viacero pozitívnych reakcií. Žiaľ, od vlády vôbec žiadnu. Už nás nebaví počúvať výhovorky typu, že sa najprv premiér musí oboznámiť s obsahom nášho listu. Mrzí nás, že obyvatelia druhého najväčšieho mesta na Slovensku si od premiéra nezaslúžia ani to, aby im odpovedal. To je veľká neúcta ku všetkým Košičanom. Podľa ‚odpovede‘ premiéra to vyzerá, ako keby metropola východu ani nebola na Slovensku, lebo sa na nás úplne vykašlal,“ vyhlásil Polaček.

Primátor Košíc by sa s predsedom vlády rád stretol aj osobne. „Chceme jasne vedieť, ako sa k tomu premiér postaví. Trváme na tom, aby táto požiadavka bola zaradená aj na rokovanie vlády. Vláda už v minulosti odpustila splácanie 17,5-miliónového úveru Žiline a v závere minulého roka aj desaťmiliónovú pôžičku Bratislave, ktorej navyše poskytla aj 14,6 milióna eur na investície. Len naša žiadosť opakovane zostáva bez akejkoľvek odpovede. V mene takmer 250-tisíc Košičanov sa pýtame, či toto je tá zodpovedná zmena, o ktorej premiér celý čas hovorí,“ konštatoval Polaček.

Úrad vlády avizoval, že bude reagovať v pondelok.

Kleptokraciu vymeníme za bláznokraciu?
Igor Matovič premiérom? Ak by sa stal Matovič premiérom, došlo by skutočne z zmene. Kleptokraciu vymeníme za bláznokraciu. Čítať ďalej
09 | 02 | 2020 | Peter Bachan