VIDEO: Žena v Rusku prechádza výbuchmi a ohňom, aby otestovala protivýbušný oblek
07 | 02 | 2020 I Timotej Dudka
Ruský výrobca taktického výstroja predvádzal svoj najmodernejší oblek tým, že nechal ženu chodiť po simulovanom bojisku, keď jej pod nohami explodovali výbuchy. Uvádza portál RT.



 

Zdá sa, že protivýbušný oblek splnil svoj účel, nakoľko sa Ruska Viktoria Kolesniková, oblečená v bojovom vybavení, ktoré jej pokrývalo cele telo, nezdala byť ani trochu znepokojená chaosom okolo nej. Namiesto toho jednoducho a odhodlane pokračovala, až kým sa neodznelo „všetko jasné“, čo jej umožnilo zložiť si masku. Najhoršie, čo sa Kolesnikovej stalo, bolo to, že mala pár škvŕn od výbuchov na jej tvári.

Kolesniková po rozhovore s nadšenými novinármi po jej ohnivom predstavení povedala, že predvádzanie kúskov, ako je tento, jej dodáva emócie, ktoré nedokáže nič nahradiť.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=39&v=fVHWp899yD4&feature=emb_logo

„Stáť v ohni je úžasný pocit. Je to skutočne krásne, páni", povedala nadšene.

Kolesniková je profesionálna kaskadérka. Jej úloha sa však v utorok nepodobala jej obvyklým pracovným náplniam, pretože nebezpečenstvo na diaľnici bolo skutočne nebezpečné. Sergej Kitov, šéf vývojového tímu  TsNIITochMash, hovorí, že chôdza bola bezpečná, nakoľko sa oblek vyrába z modernej aramidovej tkaniny navrhnutej tak, aby odolala výbuchom a ohňu.

Dizajnér uviedol, že materiál a oblekový dizajn sú už dosť dobré na to, aby sa vysporiadali s nábojmi a úlomkami výbuchu, ale stále pracujú na zvýšení svojich vlastností spomaľujúcich horenie tak, aby odolali 30 sekundám nepretržitej expozície, a to zo súčasných 15 sekúnd. Firma dúfa, že do konca roku 2020 bude mať finalizovaný produkt, ktorý bude ponúkať vojenským akciám v rámci programu Ratnik.

Americké stíhačky F-35 majú daľší problém. Nedokážu strielať rovno!
Pentagón a spoločnosť Lockheed Martin Corp., ktorá vyrába stíhačky F-35, čelia ďaľšiemu problému. Portál Bloomberg informuje, že systém má viac ako 800 softvérových nedostatkov, vrátane mierenia kanónu. Čítať ďalej
07 | 02 | 2020 | Timotej Dudka