V Bratislave pristálo lietadlo z Číny pre pomoc v súvislosti s koronavírusom
07 | 02 | 2020 I SITA

Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave pristálo v piatok ráno nákladné lietadlo Boeing 747-400 z čínskeho Šanghaja. Vyzdvihnúť má pomoc v súvislosti s koronavírusom. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková. Lietadlo by sa na letisku v hlavnom meste malo zdržať približne osem hodín.


"Ide o obchodný komerčný let, ktorým budú do čínskeho Pekingu prepravené zdravotnícke pomôcky – rúška na tvár, ochranné rukavice či okuliare. Po naložení nákladu odletí lietadlo z letiska v Bratislave o 15.00 h do čínskeho Pekingu," priblížila Ševčíková.

Rozhodnutím Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR používajú zamestnanci letiska pri kontakte s posádkou letu osobné ochranné pracovné prostriedky. "Posádka letu zotrváva v priestoroch lietadla, okrem prípadu spojeného s predletovou prípravou a naložením nákladu," poznamenala Ševčíková.

Matovič ani po desiatich rokoch v politike nepozná reálne problémy ľudí
Ešte nemáme ani po voľbách a už je nová vláda nestabilná. Strany, ktoré sa pasujú do politickej zmeny, sa navzájom kritizujú a kladú si podmienky, čo začína mávať aj ich preferenciami. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Peter Bachan


Čínske lietadlo požiadalo o udelenie povolenia na vykonanie charterového letu zo Šanghaja do Bratislavy a následne z Bratislavy do Pekingu, aby mohlo vydvihnúť pomoc v súvislosti s koronavírusom.

Povolenie na pristátie na bratislavskom letisku mu bolo udelené slovenským rezortom dopravy, avšak za prísnych podmienok. Jednou z nich je fakt, že posádka neopustí palubu lietadla. Minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd) v tejto súvislosti zdôraznil, že by mali byť dodržané všetky podmienky na zabránenie toho, aby sa vírus rozšíril.

Vláda SR v stredu (5. 2.) odsúhlasila 200.000 eur ako zvýšený príspevok pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) v súvislosti s epidémiou koronavírusu.

Firma môže vypustiť na cesty auto, v ktorom nie je miesto pre vodiča
Dočasné povolenie získala firma Nuro zo Silicon Valley Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | SITA/AP