Republikán Joe Walsh vzdal kampaň proti Trumpovi: To ale nieje zďaleka všetko!
07 | 02 | 2020 I Žaneta Hurbanová

Washington - Bývalý kongresman Joe Walsh, ktorý sa proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi uchádzal o prezidentskú nomináciu republikánov, svoju kampaň ukončil. Oznámil to v relácii New Day televízie CNN, kde povedal, že Trumpa síce nedokáže zastaviť v straníckych primárkach, urobí ale všetko pre to, aby v novembri zabránil jeho znovuzvoleniu do Bieleho domu.


"Končím kampaň, ale náš boj proti Trumpovému kultu ešte len začína," napísal na twitteri Walsh, ktorý prezidenta a jeho priaznivcov kritizuje. "Nie je to strana. Je to kult. Nemôže byť porazený v republikánskych primárkach, tak už nie je dôvod, aby som sa ich ja, alebo akýkoľvek iných uchádzač, zúčastnil," povedal v rozhovore so CNN.

Walshova kandidatúra proti Trumpovi bola považovaná za symbolickú, lebo republikánsky šéf Bieleho domu má v nominačnom procese strany neotrasiteľnú pozíciu. To preukázali aj pondelkové stranícke zhromaždenie republikánov v Iowe, kde sa za Trumpa postavilo 97,1 percenta straníkov, čím si podľa portálu The Green Papers zabezpečil 39 zo 40 republikánskych delegátov.

Walsh v minulosti v Snemovni reprezentantov zastupoval štát Illinois, neskôr bol rozhlasovým moderátorom. Je predstaviteľom konzervatívneho republikánskeho hnutia Tea Party. Spolustraníkov Trumpa spočiatku podporoval, neskôr ale povedal, že je grobian, ktorý nie je spôsobilý zastávať úrad prezidenta USA.

Princ Harry a Meghan šokujú celú kráľovskú rodinu! ROZVOD?
Princ Harry a vojvodkyňa Meghan síce pred niekoľkými týždňami odišli z Veľkej Británie, kráľovskú rodinu ale zamestnávajú naďalej. V Buckinghamskom paláci sa rieši vec, s ktorou sa zatiaľ stretli iba v prípade rozvodu. Čítať ďalej
06 | 02 | 2020 | Žaneta Hurbanová