Smrteľná zrážka na Chopku, jeden lyžiar je mŕtvy.
16 | 01 | 2020 I Peter Paľonder

Na zjazdovke na Chopku sa zrazili dvaja lyžiari, z ktorých jeden zrážku neprežil.


Na južnej strane Chopku sa dnes pravdepodobne vo veľkej rýchlosti zrazili dvaja lyžiari. Podľa portálu teraz.sk bola na pomoc lyžiarom do lyžiarskeho strediska v Jasnej privolaná posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu. Podľa slov záchranárov „bol lyžiar okamžite resuscitovaný. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu všetkých záchranárov a lekárky sa 28-ročného lyžiara z Bieloruska nepodarilo zachrániť a svojim rozsiahly poraneniam hlavy podľahol," spresnili záchranári z ATE.


Druhý lyžiar bol medzitým pozemne transportovaný do nemocnice. Záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na svoju základňu bez pacienta.


Policajti opäť vyzývajú lyžiarov, „aby nepreceňovali svoje schopnosti, zbytočne neriskovali a mysleli na to, že na svahoch sú spolu s nimi aj menej skúsení lyžiari a deti" a zdôrazňujú, že alkohol rovnako ako za volant, ani k športu nepatrí.


MIMORIADNE: Ukrajina začala trestné vyšetrovanie sledovania bývalej americkej veľvyslankyne
Ukrajinské ministerstvo vnútra oznámilo, že začína trestné vyšetrovanie možného nezákonného sledovania Marie Jovanovičovej, zatiaľ čo bola americkou veľvyslankyňou na Ukrajine. Čítať ďalej
16 | 01 | 2020