Ak ľudia budú veriť SNS, tak sa znížia dane pre všetkých a zvýšia dôchodky. Chceme i naďalej slúžiť ľuďom
15 | 12 | 2019 I SITA

 Rekreačné a športové poukazy, či vyššie minimálne dôchodky idú priamo občanom na zvýšenie ich životnej úrovne. To je politika SNS, ktorá pracuje systémovo pre Slovenky a Slovákov.


„Je nepochopiteľné, ak sa napr. v Bratislave zvýšia dane z nehnuteľností z dôvodu, že sa výdavky na rekreačné poukazy dotknú pár stovák zamestnancov na úrade a pritom si sami zvýšili odmeny alebo zvýšili platy. Samosprávy predsa zarobili peniaze vďaka oživeniu služieb v cestovnom ruchu. Rôzne ekonomické opatrenia Slovenskej národnej strany ocenili aj v iných členských štátoch. SNS za štyri roky presadila rôzne konkrétne zákony: zvýšila paušálne výdavky, SNS zrušila podnikateľom daňové licencie, športovci môžu ísť profesionálne športovať aj na živnosť, znížili sme DPH na ubytovanie a SNS zaviedla odmeny na 13. a 14. platy. Tieto 13. a 14. platy šetria dane a odvody, no manažéri tomu nerozumejú, preto je to potrebné ľuďom intenzívnejšie vysvetľovať. Je naozaj veľký rozdiel, kto naozaj niečo spravil a kto si robil len PR,“ zhrnul opatrenia SNS v nedeľných reláciách predseda NR SR a SNS Andrej Danko.

Minimálne dôchodky sa nastavili vďaka SNS automaticky podľa priemernej mzdy povedal predseda SNS a pokračoval: „Súčasne sme pre naše staré mamy a otcov zrušili koncesionárske poplatky a SNS bola proti zdokladovaniu starých príjmov, aby sme odľahčili sociálnu poisťovňu a seniorov. S 8,6% podpory SNS dokázala pre 280 000 seniorov vyšší minimálny dôchodok. Ak nás ľudia podporia, tak zase dáme zákon, ktorý umožní použiť rekreačný poukaz na kúpeľný pobyt pre dôchodcov a zvýšime dôchodky všetkým systémovo.“

Čo sa týka výstavby, tak SNS zaviedla zákon na podnikové byty pre zamestnancov. „Vidíme po tragédii v Prešove, že je potrebné riešiť stavebný zákon a riešiť nájomné byty aj pre mladé rodiny,“ uviedol predseda Danko. SNS podporuje intenzívne rozvoj športu na Slovensku. „Existujú športové poukazy, 275€ môžu dostať športovci do športového klubu, budú nové multifunkčné haly a existuje aj fond na podporu športu,“ dodal.

Stále sa nevieme dostať na východ po diaľnici. „SNS je za adresnú a zodpovednú pôžičku, pretože diaľnice je potrebné dostavať a spraviť to ako jedno dielo. Tak isto si musíme požičať na dostavanie kvalitných nemocníc v každom samosprávnom kraji. Deficit je len strašením ľudí, pretože v Taliansku a Rakúsku majú vyššie deficity, ale majú pritom kvalitné nemocnice a diaľnice,“ argumentoval šéf strany Andrej Danko.