Žena blízka masovému vrahovi z Ostravy prehovorila: Povedal mi, že sa Vianoc nedožije!
14 | 12 | 2019 I Dominik Simon

Doteraz takmer bezproblémový bezpečnostný technik Ctirad Vitásek († 42) šokoval celú krajinu, keď v utorok vpadol do čakárne traumatológie Fakultnej nemocnice v Ostrave a zastrelil tam 7 nevinných ľudí. Motív jeho činu vyšetruje polícia. Pre server iROZHLAS.cz. však prehovorila Marie D., ktorá vraha poznala veľmi dobre. Opísala aj chvíle, ktoré možno rozhodli o všetkom.


Donedávna viedol usporiadaný život. Chodil do práce, športoval, venoval sa vnučke a svojej priateľke. Pre mnohých je nepochopiteľné, prečo sa 42-ročný Ctirad Vitásek rozhodol znenazdajky vraždiť. Podľa Marie D., druhej babičky dieťaťa, ktoré Vitásek rád opatroval, sa v jeho hlave ale už niekoľko mesiacov odohrávalo niečo podivného.
Bol to dobrý človek a bol milý.

"Pre vnučku urobil strašne veľa. Naučil ju športovať, lyže, snowboard, chodili spolu na hokej, do Tatier. V týždni si ju vyzdvihoval, chodili plávať. Aj keď ju máme v starostlivosti my s manželom, tak na prvom mieste, koho mala najradšej, bol on," vysvetlila Mária D. vo svojom obsiahlom vyjadrení. Lenže v septembri sa podľa nej všetko zmenilo.

MIMORIADNE: Masaker v nemocnici v Ostrave. Ozbrojený útočník zastrelil šesť ľudí
Streľba si vyžiadala aj dvoch zranených ľudí. Čítať ďalej
10 | 12 | 2019 | Imrich Kovačič

Rakovina sa nepotvrdila

"Začal sa správať divne. Vzal si do hlavy, že má rakovinu. Výsledky mal ale v poriadku," opísala Marie. Podľa nej muž počas posledných mesiacov začal drasticky chudnúť a pociťoval nepríjemné príznaky. "Bolelieval ho chrbát, mal črevné ťažkosti. Mal problémy aj jesť. Nemal ale žiadnu liečbu," opísala žena.


Búrkové mračná sa sťahujú, schyľuje sa k vojne!
Zdroj: Webnoviny / autor: Milan Buno, knižný publicista Čítať ďalej
13 | 12 | 2019 | redakcia

Lekári robili Vitáskovi jeden test za druhým, ale odhalili len banálne problémy. "Mal akurát zvýšené leukocyty alebo niečo, čo sa týka anémie. Bola to ale banalita," zverila sa Mária. Práve jej totiž Vitásek posielal výsledky svojich vyšetrení. "Písal mi, aké má nálezy. Hovorila som mu, že to má všetko v hlave," povedala Mária, podľa ktorej ale budúci vrah počas krátkej doby schudol 20 kilogramov. Vitásek ale ďalej veril, že má rakovinu pankreasu a že sa Vianoc nedožije. Minimálne v tom poslednom mal pravdu.



Doktorka ho odbila Neurolom

"Bol divný už od septembra. Chcel po mne trebars teplomer, aby si zmeral teplotu. A hovoril, že je to divné, že doma teplotu má," opísala Mária D. Podľa nej sa u neho na jeseň začalo rozvíjať psychické ochorenie. "Myslím si, že sa u neho rozbehla schizofrénie alebo iná choroba," uviedla žena pre iRozhlas. Sama rakovinou prešla a jej príznaky poznala. Snažila sa mu preto pomôcť. "Povedala som mu, aby sa obrátil na svoju doktorku, aby ho poslala k psychiatrovi s tým, že má problémy a že nespí. Doktorka ho ale odbila Neurolom. Mala ho skôr poslať na poriadne vyšetrenie," myslí si Mária.

Sedemnásobný vrah Ctirad Vitásek v utorok zaútočil nelegálne držanou zbraňou na pacientov v čakárni traumatológie ostravskej fakultnej nemocnice. Zavraždil 7 ľudí. Z miesta činu potom ušiel. Keď ho polícia dostihla , strelil sa do hlavy. Vážnemu zraneniu o niekoľko desiatok minút neskôr podľahol. Okrem 7 smrteľných obetí utrpeli pri jeho útoku ďalší dvaja ľudia zranenia. Obaja boli následne prepustení z nemocnice do domáceho ošetrovania. Vážnejšie poranený muž opustil nemocnicu v piatok popoludní.

Chmelár vyzýva GLOBSEC na transparentné zverejňovanie ich financovania
Eduard Chmelár dnes na svojom Facebookovom profile ostro vystúpil proti proamerickéu politickému think-tanku Globsec. Podľa neho dnešným verejným vyhlásením prekročili všetky mysliteľné rámce slušného správania a zdravého rozumu, keď na tlačovej... Čítať ďalej
13 | 12 | 2019 | Gabriel Matta