VIDEO: V Hitlerovom "Vlčom brlohu" boli objavené nové artefakty
14 | 12 | 2019 I Marek Molnár

V sídle Adolfa Hitlera na východnom fronte v Poľsku bolo objavených niekoľko desiatok artefaktov. Toto sídlo bolo nedotknuté od roku 1944.


Zábery zo spravodajskej agentúry Ruptly ukazujú rôzne predmety, ako napríklad hrebene, britvy, zubné kefky, taniere a vývesné štíty, ktoré boli nájdené vo „Vlčom brlohu“. „Vlčí brloh“ je rozsiahly komplex, ktorý je schovaný v poľskom lese.

[videopress EmfraCgt]

Medzi nájdenými artefaktmi sa nachádzal aj zapaľovač, ktorý je stále funkčný. Veľa vecí je označených hákovým krížom a inými nacistickými znakmi.

Zenon Piotrowicz, generálny riaditeľ historických pamätihodností, uviedol, že každý nový objav je dôležitý, pretože odhaľuje, ako ľudia fungovali počas vojny. Napríklad historici našli tabuľku s nápisom „Holičstvo“.

Práve vo „Vlčom brlohu“ sa plukovník Claus von Stauffenberg v roku 1944 dopustil neúspešného pokusu o atentát na Hitlera. V roku 1945 nacisti úplne opustili bunkre, kvôli sovietskej armáde.

Rusko začne masovú výrobu Putinovej limuzíny značky Aurus v roku 2021 (FOTO)
Začiatkom roku 2021 sa má začať dlho očakávaná sériová výroba automobilov Aurus, rovnaká ruská značka, ktorá vyrobila limuzínu pre ruského prezidenta Vladimira Putina. Čítať ďalej
14 | 12 | 2019 | Marek Molnár