Úrady v USA chcú zabrániť Facebooku prepojiť služby zasielania správ
14 | 12 | 2019 I Imrich Kovačič / SITA

Plán prepojiť zasialenie správ prostredníctvom aplikácií Facebook Messenger, WhatsApp a Instagram zverejnil zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg v januári 2019. Federálna komisia pre obchod údajne zvažuje kroky v rámci ochrany hospodárskej súťaže


Federálna komisia pre obchod (FTC) zvažuje kroky proti spoločnosti Facebook s cieľom zablokovať plánovanú integráciu jej služieb zasielania správ. Informáciu priniesol v sobotu denník Wall Street Journal (WSJ) a správu prevzali ďalšie médiá. Plán prepojiť zasielanie správ prostredníctvom aplikácií Facebook Messenger, WhatsApp a Instagram zverejnil zakladateľ rovnomennej sociálnej siete Mark Zuckerberg v januári 2019.

Aplikácie by mali fungovať naďalej samostatne, avšak so spoločnou základnou softvérovou architektúrou. Regulačné úrady majú obavy, že realizáciou svojho plánu by Facebook mohol sťažiť prípadné rozdelenie spoločnosti, pokiaľ by to FTC považoval v budúcnosti za potrebné, uviedla agentúra AP. FTC aj Facebook k medializovaným informáciám odmietli zaujať stanovisko.

Taliansky súd nariadil Facebooku obnoviť stránku neofašistickej strany v mene politickej spravodlivosti
Taliansky súd rozhodol, že Facebook musí obnoviť stránku neofašistickej strany Casa Pound, zdôrazňujúc vplyv spoločenských médií na taliansku politiku. Čítať ďalej
13 | 12 | 2019 | Marek Molnár


Spôsob, akým Facebook nakladá s užívateľskými dátami, je terčom opakovanej kritiky a vyšetrovaní zo strany regulačných úradov v rôznych častiach sveta vrátane Európskej únie.