Spoločnosť Huawei sa blíži k zosadeniu spoločnosti Samsung, ako svetovej jednotky v oblasti smartfónoch
14 | 12 | 2019 I Marek Molnár

Čínsky technický gigant Huawei dokázal zúžiť priepasť na trhu so svojím juhokórejským rivalom Samsungom, ktorý sa aj napriek americkým prekážkam blíži k tomu, aby sa stal najväčším výrobcom smartfónov na svete.


Spoločnosť Samsung je pripravená si zabezpečiť tento rok vedúce postavenie na trhu so smartfónmi podľa údajov z prieskumu trhu spoločnosti Strategy Analytics. Podľa odhadov má juhokórejská spoločnosť v roku 2019 dodať až 323 miliónov smartfónov, pričom jej podiel na trhu bude najvyšší a to až 21,3 %.

Avšak Huawei "šliape na päty" poprednému výrobcu smartfónov na svete. Huawei má dodať 251 miliónov kusov, čo predstavuje podiel na trhu až 17,7 % - tento rok prudko vzrástol zo 14,4 % z minulého roka - medzera medzi týmito dvoma veľkými spoločnosťami sa znižuje na 3,6 percenta oproti minuloročným 5,9 percenta.

Čínskej technologickej spoločnosti sa podarilo zlepšiť jeho výkonnosť a to aj napriek Washingtonskému zákazu, ktorý ovplyvnil predaj v USA a Európe. Podľa správy sa spoločnosti podarilo vyrovnať straty silným predajom v tuzemsku.

Minulý rok sa spoločnosť Apple umiestnila na treťom mieste. Očakáva sa, že výrobca zariadení iPhone dodá menej kusov ako v roku 2018, pričom ich podiel na trhu predstavuje 13,6% s 193 miliónmi kusmi.

Rusko začne masovú výrobu Putinovej limuzíny značky Aurus v roku 2021 (FOTO)
Začiatkom roku 2021 sa má začať dlho očakávaná sériová výroba automobilov Aurus, rovnaká ruská značka, ktorá vyrobila limuzínu pre ruského prezidenta Vladimira Putina. Čítať ďalej
14 | 12 | 2019 | Marek Molnár