Obyvatelia Prešova, ktorým tragický výbuch poškodil vozidlá, budú mať STK-áčky zadarmo
13 | 12 | 2019 I SITA

Technické a emisné administratívne kontroly vozidiel, ktoré boli poškodené dôsledkom výbuchu plynu na Mukačevskej ulici v Prešove, budú stanice technickej kontroly (STK) a pracoviská emisnej kontroly vykonávať bezplatne.


Ministerstvo dopravy oslovilo Národnú asociáciu STK, aby členovia asociácie v Prešove v rámci spolupatričnosti s majiteľmi vozidiel, ktorí budú pre porozbíjané vozidlá (rozbité sklá) potrebovať absolvovať technickú a emisnú kontrolu administratívnu, poskytli takto pomocnú ruku. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Ministerstva dopravy a výstavby SR Karolína Ducká

„Tragédia v Prešove sa dotkla celého Slovenska. Aj rezort dopravy chce prispieť k zmierneniu následkov tejto mimoriadnej udalosti. Oslovili sme preto STK-áčky, či by vedeli vyjsť v ústrety majiteľom vozidiel, ktoré boli poškodené následkom výbuchu v prešovskom paneláku a aspoň takto by sme pomohli Prešovčanom v ich zložitej situácii. Vysoko si vážim, že Národná asociácia STK s naším návrhom súhlasila a bude robiť kontroly vozidiel pre týchto vlastníkov poškodených áut bezplatne,“ povedal minister dopravy a výstavby SR Arpád Érsek (Most-Híd) .

Národná asociácia STK poskytne prostredníctvom svojich členov v Prešove a okolí potrebnú kontrolu všetkých zasiahnutých vozidiel bezodplatne a prednostne. Tieto vozidlá tak budú môcť byť zaradené do cestnej premávky čím skôr.